ΥΓΕΙΑ

Γουργουλιάνης για Όμικρον 4-5: Δείτε τι συμβαίνει στην Πορτογαλία και θα καταλάβετε τι έρχεται και στην Ελλάδα

Σε έξαρση είναι και πάλι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Στη χώρα τα περισσότερα μέτρα περιορισμού έχουν αρθεί, ο κόσμος κυκλοφορεί πλέον ελεύθερα και σε μερικές περιπτώσεις χωρίς μάσκα ακόμη κι όταν μπαίνει σε κλειστό χώρο.

Οι παραλλαγές της Όμικρον είναι πλέον αυτές που κυριαρχούν με τις επαναμολύνσεις να είναι χιλιάδες. Ο καθηγητής Γουργουλιάνης έδωσε στίγμα για το τι συμβαίνει μιλώντας στην ιστοσελίδα e-farmako.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, π. Πρύτανης & π. Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας σημείωσε ότι η χώρα ακολουθεί την πορεία της Πορτογαλίας.

Στη χώρα της ιβηρικής έβγαλαν τις μάσκες έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με την Ελλάδα και τα κρούσματα πήραν την ανιούσα. Επεσήμανε μάλιστα ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε ο καθηγητής Γουργουλιάνης πρόκειται «για έναν κυματισμό, για να μην το χαρακτηρίσω κύμα, που είναι εντελώς αναμενόμενος. Το παρακολουθήσαμε στη Βόρεια Ευρώπη αφού προηγήθηκαν στις μάσκες και τα άλλα μέτρα. Ωστόσο η πιο κοντινή χώρα στα δικά μας δεδομένα είναι η Πορτογαλία. Εκεί στην αρχή του Ιουνίου είχαν έξαρση των μολύνσεων και ουσιαστικά τα μέτρα τα είχαν άρει έναν μήνα νωρίτερα από εμάς. Δηλ. 1 Μαΐου έβγαλαν τις μάσκες, 1 Ιουνίου είχαν έξαρση των κρουσμάτων και τώρα επέστρεψαν σε κανονικούς αριθμούς μολύνσεων.

Εμείς βγάλαμε τη μάσκα στη 1 Ιουνίου, είμαστε αρχές Ιουλίου και έχουμε έξαρση των μολύνσεων, αυτό όμως θα πάρει μια κατιούσα πορεία και θα εξαντληθεί μέσα στο μήνα. Δεν είμαστε και τόσο διαφορετικοί από τους Πορτογάλους, έχουμε τις ίδιες περίπου κλιματολογικές συνθήκες και ίσως κάποιος να σκεφτεί πως είναι λίγο παραπάνω εμβολιασμένοι, αλλά σε αυτή φάση της πανδημίας αυτό μας λέει κάτι παραπάνω. Άρα είναι κάτι αναμενόμενο που το περάσανε όλοι».

Ωστόσο η ανησυχία που διατυπώνεται από πολλούς για την πορεία της πανδημίας δεν βρίσκει σύμφωνο τον Καθηγητή Γουργουλιάνη. Όπως λέει «το γιατί το κάνουμε τώρα τόσο μεγάλο θέμα εδώ, νομίζω πως έχει να κάνει με το θυμικό μας και με τον τρόπο που αντιδράμε στην Ελλάδα. Εμείς ναι, πηγαίνουμε, αλά Πορτογαλικά…»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact