ΥΓΕΙΑ

Η γρήγορη θεραπεία για τα κονδυλώματα με laser

Μοιάζουν με μικρές ελιές ή μικρογραφία κουνουπιδιού και μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα με το δέρμα σας. Ευτυχώς υπάρχει πρόληψη που εμποδίζει τη διάδοσή τους, για την οποία υπεύθυνος είναι ο ιός HPV που μεταφέρεται με σεξουαλική επαφή.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση British Medical Journal προτρέπει πλέον τους γονείς να εμβολιάσουν και τα νεαρά αγόρια γιατί κάτι τέτοιο θα τους προσφέρει προστασία όχι μόνο από τον καρκίνο στο πέος και στον πρωκτό, αλλά και από τη μετάδοση του ιού HPV στον στοματοφάρυγγα.

Ο εμβολιασμός, λοιπόν, προστατεύει σημαντικά άντρες και γυναίκες από τους πιο συχνούς τύπους του ιού HPV. Από αυτούς οι υψηλοί κινδύνου μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του πέους κ.ά, ενώ οι χαμηλού την εμφάνιση κονδυλωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, αλλά και στο στοματοφάρυγγα. Ωστόσο, υπάρχουν τύποι του HPV στους οποίους το εμβόλιο δεν επιδρά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν γρήγορες θεραπείες που καταστρέφουν γρήγορα τα κονδυλώματα.

Το laser που εξαλείφει τις βλάβες

Όπως επισημαίνει η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας και Laser του κέντρου δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας HPV:

«Το laser διοξειδίου ή C02 είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία για τα κονδυλώματα που έχουμε στο ιατρείο. Το laser τα καυτηριάζει και οι βλάβες εξαφανίζονται ακόμα και μέσα σε 1 συνεδρία. Η τεχνολογία του laser είναι επαναστατική γιατί καθιστά τη διαδικασία αναίμακτη. Επίσης η μέθοδος είναι γρήγορη, γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν αφήνει σημάδια. Ουσιαστικά δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης και κάποιος μπορεί να πάει για μπάνιο μετά από 2-3 μέρες».

Όπως επισημαίνει η γιατρός είναι σημαντικό να ελεγχθεί από δερματολόγο και ο σύντροφός σας. Μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία με τα κονδυλώματα στο βίντεο:

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact