ΥΓΕΙΑ

Η γρήγορη θεραπεία για τα κονδυλώματα με laser

Μοιάζουν με μικρές ελιές ή μικρογραφία κουνουπιδιού και μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα με το δέρμα σας. Ευτυχώς υπάρχει πρόληψη που εμποδίζει τη διάδοσή τους, για την οποία υπεύθυνος είναι ο ιός HPV που μεταφέρεται με σεξουαλική επαφή.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση British Medical Journal προτρέπει πλέον τους γονείς να εμβολιάσουν και τα νεαρά αγόρια γιατί κάτι τέτοιο θα τους προσφέρει προστασία όχι μόνο από τον καρκίνο στο πέος και στον πρωκτό, αλλά και από τη μετάδοση του ιού HPV στον στοματοφάρυγγα.

Ο εμβολιασμός, λοιπόν, προστατεύει σημαντικά άντρες και γυναίκες από τους πιο συχνούς τύπους του ιού HPV. Από αυτούς οι υψηλοί κινδύνου μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του πέους κ.ά, ενώ οι χαμηλού την εμφάνιση κονδυλωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, αλλά και στο στοματοφάρυγγα. Ωστόσο, υπάρχουν τύποι του HPV στους οποίους το εμβόλιο δεν επιδρά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν γρήγορες θεραπείες που καταστρέφουν γρήγορα τα κονδυλώματα.

Το laser που εξαλείφει τις βλάβες

Όπως επισημαίνει η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας και Laser του κέντρου δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας HPV:

«Το laser διοξειδίου ή C02 είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία για τα κονδυλώματα που έχουμε στο ιατρείο. Το laser τα καυτηριάζει και οι βλάβες εξαφανίζονται ακόμα και μέσα σε 1 συνεδρία. Η τεχνολογία του laser είναι επαναστατική γιατί καθιστά τη διαδικασία αναίμακτη. Επίσης η μέθοδος είναι γρήγορη, γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν αφήνει σημάδια. Ουσιαστικά δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης και κάποιος μπορεί να πάει για μπάνιο μετά από 2-3 μέρες».

Όπως επισημαίνει η γιατρός είναι σημαντικό να ελεγχθεί από δερματολόγο και ο σύντροφός σας. Μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία με τα κονδυλώματα στο βίντεο:

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact