ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγουδίστρια που διαμαρτυρήθηκε για τη Χιλή ξεγυμνώνοντας το στήθος της

«Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν»

Με ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να διαμαρτυρηθεί για όσα συμβαίνουν στη Χιλή η τραγουδίστρια Mon Laferte, στα Latin Grammy Awards.

Η 36χρονη τραγουδίστρια και συνθέτης αποκάλυψε το γυμνό στήθος της κατά τη διάρκεια της μουσικής γιορτής της Λατινικής Αμερικής την Πέμπτη, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο μια πολιτική διαμαρτυρία εναντίον της αστυνομικής βίας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Χιλή, όπως αναφέρει η Usa Today.

Καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί του Λας Βέγκας, η Χιλιανή Laferte σταμάτησε και άνοιξε τη μαύρη καμπαρτίνα της για να αποκαλύψει τη φράση «Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν» (En Chile torturan violan y matan) που ήταν γραμμένη στο κορμί της.

Το μήνυμα ήταν γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο στο σώμα της τραγουδίστριας, ενώ το πράσινο φουλάρι που φορούσε στο λαιμό της αποτελεί σύμβολο του κινήματος για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης.

Αυτή δεν ήταν η μόνη πολιτική διαμαρτυρία τη νύχτα των Grammys. Η Laferte κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ για το «Norma» και αφιέρωσε τη νίκη στην πατρίδα της.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου… και κυρίως το κοινό, τους ανθρώπους, τους fans που βρίσκονται εκεί έξω. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει» είπε στην ομιλία της όταν έλαβε το βραβείο.

Οι Χιλιανοί συμμετέχουν σε διαδηλώσεις για τις ανισότητες στη χώρα τους και για να πετύχουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών έχουν συναντήσει τη βίαιη αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να έχουν σκοτωθεί στις κινητοποιήσεις, που άρχισαν τον περασμένο μήνα μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για αύξηση των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact