ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Προειδοποίηση σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους για τον τυφώνα Χαγκίμπις

Περιμένοντας τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών

Οι αρχές στην Ιαπωνία έδωσαν οδηγία σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες εν αναμονή του τυφώνα Χαγκίμπις, που απειλεί να πλήξει σήμερα τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών.

Οι δημοτικές αρχές αρκετών περιοχών προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σημεία που θεωρείται ότι απειλούνται, μεταξύ των οποίων και κάποια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Χαγκίμπις, ονομασία που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει σήμερα το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, μόλις έναν μήνα αφότου ένας από τους σφοδρότερους τυφώνες που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ιαπωνία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και είχε αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Το NHK μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο προάστιο Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, καθώς ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τις σκεπές πολλών σπιτιών.

Για προληπτικούς λόγους, παραμένουν κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και γραμμές του μετρό ενώ οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Ακυρώθηκαν επίσης δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα.

Κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού στη νήσο Χονσού σήμερα και αύριο αναμένονται πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και καταρρακτώδεις βροχές, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κατολισθήσεις. Το 1958 ο τυφώνας Ίντα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact