ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έκκληση καλλιτεχνών προς Ρέντσι να μην αγοράσει τα F-35


Να ακυρωθεί η παραγγελία των μαχητικών ζητούν άνθρωποι του πνεύματος που διεξάγουν καμπάνια υπό τον τίτλο «Κόψε τα φτερά στα όπλα»

Γνωστοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι υπογράφουν έκκληση να ακυρωθεί η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Στις προσωπικότητες που αποφάσισαν να στηρίξουν την εκστρατεία «Κόψε τα φτερά στα όπλα» συμπεριλαμβάνονται ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο σκηνοθέτης Μάριο Μαρτόνε, ο ηθοποιός Τόνι Σερβίλο, ο καθολικός ιεραπόστολος Άλεξ Τζανοτέλι, οι συγγραφείς Ασκάνιο Τσελεστίνι και Στέφανο Μπένι και η ηθοποιός Αλίτσε Ρορβάχερ.

Τις επόμενες ημέρες η ιταλική βουλή αναμένεται να συζητήσει προτάσεις ακύρωσης του προγράμματος αγοράς των F-35 από την κυβέρνηση Ρέντσι.

Σε πρώτη φάση σχεδιάζεται να δαπανηθούν 14 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά των αόρατων για τα ραντάρ μαχητικών πέμπτης γενεάς. Στην συνέχεια η δαπάνη αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Ζητάμε από τους βουλευτές να στηρίξουν όλες τις προτάσεις που στοχεύουν στην κατάργηση του προγράμματος αγοράς των F-35 και να φανούν αλληλέγγυοι προς όλες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θέλουν να περιορίσουν τις στρατιωτικές δαπάνες, ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις για θέσεις εργασίας», αναφέρουν οι οργανωτές της εκστρατείας «Κόψε τα φτερά στα όπλα».

Το κόμμα Αριστερά Ελευθερία Οικολογία και το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχουν ήδη ζητήσει την κατάργηση του εξοπλιστικού προγράμματος.

Παράλληλα είκοσι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει ο πρωθυπουργός Ρέντσι, προτείνουν να μειωθεί η δαπάνη κατά 50%.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία εναντίον της αγοράς των αμερικανικών καταδιωκτικών έχουν ζητήσει επανειλημμένα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Ρέντσι και με την υπουργό άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι. Έως τώρα δεν έχουν λάβει απάντηση.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact