ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα

Υγρό και αφράτο κέικ αμυγδάλου με καραμέλα (dulce de leche) ή αλλιώς Tarta De Santiago από τη Γαλικία της Ισπανίας.

Χρόνος Εκτέλεσης 20′  Χρόνος Αναμονής 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 60′  Μερίδες 10  Βαθμός Δυσκολίας 1

Υλικά

750 γρ. καραμελωμένο γάλα
4 αυγά
220 γρ. ζάχαρη
175 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. σκόνη αμυγδάλου
125 γρ. χυμό μήλου
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το καραμελωμένο γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα για 7-10 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 125 γρ. χυμό μήλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για 3-5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού.

Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.  Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όταν το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για περίπου 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε όπως είναι στη φόρμα να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ρίχνουμε το dulce de leche, αρωματικό αλάτι με πορτοκάλι και λεμόνι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact