ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα

Υγρό και αφράτο κέικ αμυγδάλου με καραμέλα (dulce de leche) ή αλλιώς Tarta De Santiago από τη Γαλικία της Ισπανίας.

Χρόνος Εκτέλεσης 20′  Χρόνος Αναμονής 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 60′  Μερίδες 10  Βαθμός Δυσκολίας 1

Υλικά

750 γρ. καραμελωμένο γάλα
4 αυγά
220 γρ. ζάχαρη
175 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. σκόνη αμυγδάλου
125 γρ. χυμό μήλου
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το καραμελωμένο γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα για 7-10 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 125 γρ. χυμό μήλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για 3-5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού.

Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.  Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όταν το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για περίπου 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε όπως είναι στη φόρμα να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ρίχνουμε το dulce de leche, αρωματικό αλάτι με πορτοκάλι και λεμόνι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact