ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα

Υγρό και αφράτο κέικ αμυγδάλου με καραμέλα (dulce de leche) ή αλλιώς Tarta De Santiago από τη Γαλικία της Ισπανίας.

Χρόνος Εκτέλεσης 20′  Χρόνος Αναμονής 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 60′  Μερίδες 10  Βαθμός Δυσκολίας 1

Υλικά

750 γρ. καραμελωμένο γάλα
4 αυγά
220 γρ. ζάχαρη
175 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. σκόνη αμυγδάλου
125 γρ. χυμό μήλου
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το καραμελωμένο γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα για 7-10 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 125 γρ. χυμό μήλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για 3-5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού.

Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.  Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όταν το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για περίπου 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε όπως είναι στη φόρμα να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ρίχνουμε το dulce de leche, αρωματικό αλάτι με πορτοκάλι και λεμόνι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact