ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος έλεγε ότι είναι ο… Ιησούς»

Συνεχίζεται το μπαράζ καταγγελιών σχετικά με συμπεριφορές και πρακτικές στις δομές της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου», με τις αποκαλύψεις να προκαλούν αίσθηση τόσο για τις κακοποιήσεις που υφίσταντο τα παιδιά, αλλά και για όσα φέρεται να ανέφερε ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος, εμφανίζοντας τον εαυτό του – βάσει των μαρτυριών – ως «Θεό», ως «τον Ιησού».

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 μίλησε ένας πολύτεκνος πατέρας, αρκετά εκ των παιδιών του οποίου περνούσαν πολλές ώρες της ημέρας στην ΜΚΟ «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο πατέρας είπε πως αρκετές φορές τα παιδιά του είχαν χτυπηθεί, ενώ ήταν στην δομή και πως πήγε και έκανε καταγγελία στον Εισαγγελέα, αλλά δεν έγινε το παραμικρό για να ερευνηθεί η υπόθεση.

Αντιθέτως αμέσως μετά του έγινε καταγγελία από ανθρώπους της ΜΚΟ για κακοποίηση παιδιού από τον ίδιο, ώστε να σταματήσει.

Σε αποκαλύψεις προχώρησε και ένα από τα παιδιά του συγκεκριμένου πατέρα, ένα κοριτσάκι που μίλησε για τις τιμωρίες που υφίστατο από δασκάλους και στελέχη της δομής, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο εμφάνισε ο πατήρ Αντώνιος τον εαυτό του.

Όπως αναφέρει: «ο πατήρ Αντώνιος στις λειτουργίες έλεγε ότι είναι ο Θεός, έλεγε ότι εκείνος είναι ο Ιησούς, έτσι παρουσίαζε τον εαυτό του, ως τον Ιησού.

Έλεγε ότι «είναι παντοδύναμος, παρουσίαζε τον εαυτό του ότι είναι κάτι ανώτερο».

Το κορίτσι προκάλεσε αίσθηση με όσα είπε αφού ανέφερε μεταξύ άλλων πως κάποια στιγμή μια εταιρεία έκανε χορηγία 300 μπουφάν, αλλά κανένα δεν πήγε σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη και αντιθέτως πουλήθηκαν σε μπαζάρ για να συγκεντρωθούν μετρητά για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Το παιδί είπε ακόμη πως δασκάλες τους έβαζαν τιμωρία, τους τσιμπούσαν και τους χτυπούσαν αν κάναωε κάτι λάθος.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης και όσα είπε για το φαγητό, λέγοντας πως στα παιδιά προσφέρονταν «δύο πατάτες για μεσημεριανό, όμως μετά που έτρωγαν οι μεγάλοι, είχε εντελώς διαφορετικό, πολύ καλύτερο φαγητό».

«Φύλλο και φτερό» οι λογαριασμοί του π.Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Η Οικονομική Αστυνομία κάνει «φύλλο και φτερό» από τη Δευτέρα (21/11) όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο στην Κιβωτό του Κόσμου έδειξαν πως η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50% και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά, ως εταίρος.

Οι έλεγχοι από την Οικονομική αστυνομία συνεχίζονται, καθώς ερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου από χορηγίες και δωρεές.

Παράλληλα η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα «ψάξει» και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

«Ο Εισαγγελέας τα είχε κάνει ”πλακάκια” με τον πατέρα Αντώνιο»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και μια πρώην φιλοξενούμενη στην δομή του Κολωνού, η οποία είπε πως διαγνώστηκε με κατάθλιψη, «Ζητούσα την βοήθεια που θα έπρεπε να έχω για ένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά δεν είχα αυτό που περίμενα. Με «πάρκαραν» εκεί στην δομή. Ένιωθα ότι με είχαν αφήσει μόνη μου. Δεν είχαν ψυχολόγο εκεί. Με άφησαν να ψάξω μόνη μου για ψυχολόγο».

Ανέφερε πως από την «Κιβωτό του Κόσμου» είχε παραχωρηθεί ένα σπίτι στο Φάληρο για να μένει με την μητέρα και τον πατέρα της η ανήλικη τότε κοπέλα, η οποία ως «αντάλλαγμα» την έβαζαν να πηγαίνει σε κηδείες με ένα κουτί συλλογής χρημάτων από τους παριστάμενους υπέρ των σκοπών της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και ως τιμωρία ή «συνέπεια», όπως ονομαζόταν από του ανθρώπους της δομής «με είχαν κλεισμένη για 3,5 μήνες στο νηπιαγωγείο για να αλλάζω τα μωρά».

Όπως τόνισε, «Από το 2016 είχα μιλήσει με Εισαγγελέα για όλα αυτά, αλλά ο Εισαγγελέας «τα είχε κάνει πλακάκια με τον πάτερα Αντώνιο». Πήγα στην δομή για να μιλήσουμε με τον πατέρα Αντώνιο και έκαναν την κίνηση να καλέσουν την Αστυνομία για να με πάρουν από εκεί και να πουν στον εισαγγελέα ότι εγώ ενοχλούσα».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact