ΥΓΕΙΑ

Κονδυλώματα στον άντρα: Πώς εκδηλώνονται μετά τη λοίμωξη

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, ευρύτερα γνωστός ως HPV, προσβάλλει τις βλεννώδεις μεμβράνες και τους μαλακούς ιστούς στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του άνδρα, προκαλώντας την εμφάνιση των κονδυλωμάτων.

Η λοίμωξη από τον HPV είναι επακόλουθο της άμεσης επαφής με το δέρμα ενός φορέα. Ο HPV είναι ένας εξαιρετικά επιθετικός ιός που μπορεί να μεταδοθεί ακόμη κι αν το ζευγάρι χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

Επειδή το ανοσοποιητικό του άνδρα είναι πιο αδύναμο από αυτό της γυναίκας, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στη λοίμωξη από τον HPV.

Η λοίμωξη από τον HPV εκδηλώνεται στον άνδρα με τα εξής συμπτώματα:

– Δερματικές αλλοιώσεις (κονδυλώματα): Τα μικρά δερματικά εξογκώματα που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα (στο πέος, τον πρωκτό και τους όρχεις) μοιάζουν στην επιφάνειά τους με το άνθος του κουνουπιδιού και δεν προκαλούν πόνο. Εμφανίζονται συνήθως τρεις εβδομάδες έως και μερικούς μήνες μετά τη λοίμωξη.

– Ερεθισμός και φαγούρα: Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο HPV επιτίθεται στους μαλακούς ιστούς και τις βλεννώδεις μεμβράνες του σώματος. Εκεί, μεταλλάσσεται ώστε να πολλαπλασιαστεί και να εξαπλωθεί. Όταν η λοίμωξη φτάσει στην επιδερμίδα, οι μεμβράνες των ιστών σχηματίζουν έλκη, παρουσία έντονης φλεγμονής. Η φλεγμονή με τη σειρά της προκαλεί τη φαγούρα και τον ερεθισμό του δέρματος.

– Αιμορραγία: Τα εξανθήματα που υπάρχουν στην επιδερμίδα καλύπτονται από ένα λεπτό στρώμα ιστού. Εάν αυτό καταστραφεί από τις τριβές, τα κονδυλώματα αιμορραγούν. Η αιμορραγία είναι συχνότερη στα κονδυλώματα που εμφανίζονται στην περιοχή του πρωκτού, λόγω των κενώσεων.

Εάν δεν αντιμετωπιστούν, τα κονδυλώματα μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact