ΕΛΛΑΔΑ

Ξήλωσαν τον διοικητή και 4 ακόμη στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί στο κινητό της Κυριακής, το οποίο έμεινε ανοιχτό για αρκετή ώρα και μετά τη δολοφονία της, ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας νέα ερωτήματα για την ολιγωρία και τις παραλείψεις των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, αλλά και στο 100.

Ο τηλεφωνητής του 100, όπως ανέφεραν χθες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καρατόμησε αρχικά τον διοικητή του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και τον τηλεφωνητή του «100» που συνομίλησε με την 28χρονη Κυριακή και της είπε ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».
Στη συνέχεια ξήλωσε άλλους 4 αστυνομικούς που υπηρετούσαν εκεί: τη νεαρή (μόλις 23 ετών) αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια, την οδηγό της επόπτριας -οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας- και τον σκοπό του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος είναι υπό απόταξη.

Τα ερωτήματα που τίθενται για τις ενέργειες των αποπεμφθέντων εκείνο το μοιραίο βράδυ είναι πολλά: από το γιατί δεν κράτησε στο τμήμα την 28χρονη η αξιωματικός υπηρεσίας και γιατί δεν χρησιμοποίησαν το εκεί περιπολικό, ως γιατί δεν κάλεσαν από το τμήμα το 100, αλλά και στην αντιμετώπιση του τηλεφωνητή στην Κυριακή, μια γυναίκα που εκείνη την ώρα τού δήλωνε τον φόβο της και ζητούσε βοήθεια.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί» είπε σε κάποια στιγμή ο τηλεφωνητής, με την απαράδεκτη αυτή φράση να αποκαλύπτει ότι ο εν λόγω αστυνομικός δεν μπορούσε να εκτιμήσει σωστά τον κίνδυνο. «Το είπα εν τη ρύμη του λόγου, δεν ένιωσα τον κίνδυνο» φέρεται να είπε στους συναδέλφους του, σύμφωνα με το Star, ενώ η Κυριακή δευτερόλεπτα αργότερα, και ενώ ο ίδιος της έκανε ερωτήσεις στο τηλέφωνο, έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του δράστη.

Μέχρι αύριο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η σχετική ΕΔΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., «μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».

Από την πλευρά της, η ΠΟΑΣΥ, σε ανακοίνωσή της, καλεί τον εισαγγελέα να καλέσει «και τα ηγετικά στελέχη να ρωτηθούν τι γνωρίζουν επί όλων αυτών και τι πραγματικά φταίει», διότι «δεν μπορεί να φταίνε μονίμως οι αστυφύλακες και οι τροχονόμοι».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact