ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαζάνια μπολονέζ με μπεσαμέλ κρεμμυδάτη και ξερή μυζήθρα

Υπέροχα λαζάνια με πλούσια μπεσαμέλ! Το κρεμμύδι στην μπεσαμέλ τής αφαιρεί κάπως την «αλευρίλα», ενώ οι κρόκοι αυγών μαζί με το κασέρι προσθέτουν νοστιμιά.

Υλικά
500 γρ. λαζάνια
100 ml γάλα φρέσκο
150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
Για τον κιμά

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
80 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο
100 ml λευκό κρασί, ξηρό
500 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την μπεσαμέλ

150 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο στον πολυκόφτη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ λίτρο γάλα φρέσκο, ζεστό
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
3 κρόκοι αυγού

Διαδικασία
Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να ροδίσει το μπέικον. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο.

Μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί και τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.

Λαζάνια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Σε ένα ταψί στρώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 από τα λαζάνια. Ανακατεύουμε το μισό γάλα (50 ml) με 1/2 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ και ραντίζουμε τα λαζάνια. Απλώνουμε από πάνω τον μισό κιμά. Σκεπάζουμε με άλλο 1/3 από τα λαζάνια, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με 1/2 κουτάλα της σούπας ακόμα από την μπεσαμέλ και το σκορπίζουμε πάνω από τα λαζάνια. Στρώνουμε τον υπόλοιπο κιμά, τα υπόλοιπα λαζάνια και απλώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact