ΥΓΕΙΑ

Μεγάλο Πρόγραμμα στήριξης των ασθενών από την ΒΙΑΝΕΞ – 15.000 μετρήσεις της κακής χοληστερόλης

Μεγάλο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών για τη Μέτρηση της LDL («κακής») Χοληστερόλης, με τίτλο «Εμείς και εσείς μετράμε …την LDL», διενεργεί η φαρμακευτική εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (Ε.Ε.ΛΙ.Α.)!

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του Ελληνικού πληθυσμού στο θέμα του κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων, με τον οποίο συνδέονται άρρηκτα τα επίπεδα της «κακής» LDL χοληστερόλης, του σπουδαιότερου λιπιδαιμικού παράγοντα κινδύνου, στο αίμα. Η ανάληψη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, η οποία θα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις LDL σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιείται με γνώμονα την αναγκαιότητα για άμεση ενίσχυση της σχετικής ενημέρωσης των πολιτών, με απώτερο σκοπό τη συνολική προστασία της καρδιαγγειακής υγείας, ειδικότερα στις ευάλωτες, κοινωνικά και οικονομικά, ομάδες.

Με αυτά τα δεδομένα, κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι:

• Ο καλύτερος έλεγχος και η συμμόρφωση των ασθενών, τα οποία θα επιτευχθούν με τις εργαστηριακές εξετάσεις της LDL. Ασθενείς που, για οποιονδήποτε λόγο (έλλειψη ασφάλισης κτλ), δεν έχουν, γενικά, αυτή τη δυνατότητα, θα μπορούν τώρα να μετρούν την LDL τους ΔΩΡΕΑΝ μέσω του Προγράμματος και, στη συνέχεια, να απευθύνονται στο θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω αξιολόγηση.

• Η αναγνώριση, από τους θεράποντες ιατρούς, των ασθενών που βρίσκονται εκτός θεραπευτικού στόχου, με σκοπό την σωστή ρύθμισή τους και τη γενικότερη προστασία τους έναντι του καρδιαγγειακού κινδύνου.

• Η άμεση συμβολή στην περαιτέρω κινητοποίηση του πληθυσμού, πάσχοντος και μη, για καλύτερη πρόληψη στην υγεία του.

Το Πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει από τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2015, και θα συμπεριλάβει δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) μετρήσεις σε όλη την Ελλάδα, θα διεξάγεται από εξειδικευμένους ιατρούς Καρδιολόγους μέσω ειδικών κουπονιών στο πανελλήνιο δίκτυο του Ομίλου Εταιρειών Υγείας «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ». Κάθε συμμετέχων ιατρός θα παραλαμβάνει τουλάχιστον δέκα (10) κουπόνια και θα φροντίζει οι ασθενείς που θα επιλέξει να υποβάλλονται στη μέτρηση της LDL τους εντός της προκαθορισμένης χρονικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η εταιρία ΒΙΑΝΕΞ παρέχει υποστήριξη, ή βοήθεια, προς όφελος των ασθενών μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων ή προγραμμάτων. Η ανάπτυξη Προγραμμάτων Υποστήριξης Ασθενών έχει σκοπό τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, καθώς αυτοί αποτελούν τον τελικό αποδέκτη του προσφερόμενου έργου μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Ειδικά στη συγκυρία που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας, με την οικονομική δυσπραγία και τη δυσχέρεια πρόσβασης σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη με τέτοιου είδους προγράμματα.

Όπως έχει καταδειχθεί από διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες, η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί το κύριο αίτιο νοσηρότητας και θνητότητας παγκοσμίως και συνιστά μείζον πρόβλημα υγείας για κάθε κοινωνία. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (E.S.C.), στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση της θνησιμότητας λόγω στεφανιαίας νόσου (ΣΝ) κατά 11% κατά τα έτη 1972 – 2005. Μάλιστα, σε άτομα ηλικίας <65 ετών, η Ελλάδα εμφανίζει το 4ο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από ΣΝ στην Ευρώπη, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες.

Μεταξύ των σπουδαιότερων παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων είναι η υπερχοληστερολαιμία, η οποία αποτελεί πρωταρχικό αίτιο αθηροσκλήρωσης και ΣΝ, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και εξέλιξη της καρδιαγγειακής νόσου. Η αθηροσκλήρωση, και όσα αυτή συνεπάγεται, εμφανίζει αιτιολογική συσχέτιση με τα υψηλά επίπεδα λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL).

Η τροποποίηση των παραγόντων αυτών μπορεί να μειώσει θεαματικά τη νοσηρότητα και τη θνητότητα από καρδιαγγειακή νόσο. Κατά συνέπεια, ένα Πρόγραμμα Υποστήριξης που στοχεύει στον έλεγχο και την πρόληψη των παραγόντων κινδύνου, μέσω της ανίχνευσης ασθενών με υπερχοληστερολαιμία, αλλά και ασθενών υπό αγωγή που δε ρυθμίζονται επαρκώς, αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην τελική ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης σημαντικού μέρους του πληθυσμού.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο Πρόγραμμα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ε.Ε.ΛΙ.Α. (www.eelia.gr), όπου αναφέρονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες, δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους με τη συμπλήρωση της αναρτημένης Ηλεκτρονικής Αίτησης Συμμετοχής.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους τους ιδιώτες ιατρούς που διαχειρίζονται ασθενείς στους οποίους κρίνεται απαραίτητη η μέτρηση της LDL- χοληστερόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Το δίκτυο και οι περιοχές που εξυπηρετούνται από τον Όμιλο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ» περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα www.bioiatriki.gr.

Η συνολική διαχείριση του Προγράμματος έχει ανατεθεί στην εξειδικευμένη εταιρία AID PLUS CARE (A.P.C.), η οποία διαθέτει εμπειρία στην παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών και πιστοποίηση στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων Προγραμμάτων Υποστήριξης Ασθενών. Η A.P.C. θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του Προγράμματος και την υποστήριξη των ασθενών, ενώ από αυτήν θα πραγματοποιείται η παραλαβή των κουπονιών εκ μέρους των συμμετεχόντων ιατρών για τους ασθενείς τους.

Διαβάστε ακόμη:

Το αγαπημένο λαχανικό που ρίχνει τη χοληστερίνη

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact