ΥΓΕΙΑ

Μεγαλύτερο όφελος επιβίωσης σε άνδρες με πρώιμο καρκίνο του προστάτη με θεραπεία της Janssen

Μεγαλύτερο όφελος επιβίωσης διαπιστώθηκε σε άνδρες με Πρώιμο και Λιγότερο Επιθετικό Ανθεκτικό στον Ευνουχισμό Μεταστατικό Καρκίνο του Προστάτη που λαμβάνουν θεραπεία με οξική αμπιρατερόνη Συν Πρεδνιζόνη.

Η Janssen-Cilag International NV ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα από post-hoc ανάλυση της Φάσης 3 μελέτης COU-AA-302 έδειξαν ότι η οξική αμπιρατερόνη συν πρεδνιζόνη προσέφερε όφελος συνολικής επιβίωσης (OS) 11,8 μηνών (53,6 μήνες έναντι 41,8 μήνες, HR = 0.61 [95% CI, 0.43-0.87], p = 0.0055) σε σύγκριση με ενεργό έλεγχο με εικονικό φάρμακο συν πρεδνιζόνη σε άνδρες με πρώιμο και λιγότερο επιθετικό ανθεκτικό στον ευνουχισμό μετασταστικό καρκίνο (mCRPC) οι οποίοι δεν έχουν λάβει χημειοθεραπεία.

Δεδομένα από την post-hoc ανάλυση που παρουσιάστηκαν στις 14 Μαρτίου στο Συνέδριο του 2016 της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρολογίας (EAU) στο Μόναχο της Γερμανίας έδειξαν σχεδόν τριπλάσιο όφελος συνολικής επιβίωσης (OS) από αυτό που είχε διαπιστωθεί προηγουμένως (4,4 μήνες) στην τελική ανάλυση της μελέτης COU-AA-302 (34,7 μήνες οξικής αμπιρατερόνης συν πρεδνιζόνη σε σύγκριση με 30,3 μήνες εικονικό φάρμακο συν πρεδνιζόνη, HR = 0.81 [95% CI, 0.70-0.93],p = 0.0033). Η τελική ανάλυση παρουσιάστηκε αρχικά στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO) το 2014 και περιλάμβανε μεγαλύτερο εύρος ανδρών με ασυμπτωματικό ή ελαφρώς συμπτωματικό mCRPC οι οποίοι δεν είχαν λάβει χημειοθεραπεία.

b73791c53eebb4e9e2ef29abc5b79c1c L

Η post-hoc ανάλυση χώρισε τους ασθενείς σε δύο ομάδες ώστε να διαπιστωθεί ποια ομάδα εμφάνισε μεγαλύτερο θεραπευτικό όφελος. Οι ασθενείς της Ομάδας 1 βρίσκονταν σε πιο πρώιμο, λιγότερο προχωρημένο και λιγότερο συμπτωματικό στάδιο της νόσου (το οποίο ορίστηκε ως βαθμολογία 0-1 στο Σύντομο Ερωτηματολόγιο Σχετικά με τον Πόνο (Brief Pain Inventory [BPI] Short Form), ειδικό προστατικό αντιγόνο [PSA] κάτω των 80 ng/ml και βαθμολογία Gleason [GS] κάτω του 8). Οι ασθενείς της Ομάδας 2 βρίσκονταν σε πιο όψιμο, πιο προχωρημένο και πιο συμπτωματικό στάδιο της νόσου (ορίζεται ως BPI 2 ή παραπάνω ή/και PSA 80 ng/ml ή παραπάνω ή/και GS 8 ή παραπάνω). Η ανάλυση αποκάλυψε ότι οι ασθενείς και των δύο ομάδων εμφάνισαν όφελος ως προς τη συνολική επιβίωση (OS) όταν έλαβαν θεραπεία με οξική αμπιρατερόνη συν πρεδνιζόνη σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο συν πρεδνιζόνη (Ομάδα 1: 11,8 μήνες,HR = 0.61 [95% CI, 0.43-0.87],p = 0.0055) (Ομάδα 2: 2,8 μήνες,HR = 0.84 [95% CI, 0.72-0.99],p = 0.0321).

Ο Καθηγητής Kurt Miller, Ουρολογική Κλινική, Νοσοκομείο Charité Berlin, Βερολίνο, Γερμανία δήλωσε :“Αναλύσεις post-hoc όπως αυτή είναι πολύ σημαντικές λόγω της βοήθειας που μας προσφέρουν σχετικά με την εντόπιση ασθενών που θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο από θεραπείες όπως οι νεότερες ορμονικές ουσίες, καθώς και σε ποιο στάδιο της νόσου θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικές για κάθε ασθενή. Καθώς οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη ζουν περισσότερο, η ποιότητα ζωής αποτελεί έναν παράγοντα με αυξανόμενη σημασία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Συνεπώς, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι όταν η οξική αμπιρατερόνη χρησιμοποιείται νωρίτερα, οι ασθενείς μπορούν να παραμένουν στην θεραπεία με οξική αμπιρατερόνη επί μεγαλύτερο διάστημα και να καθυστερούν την ανάγκη για πρόσθετες, πιο επεμβατικές θεραπείες”.

bcb009eee3e0f867e9bf9c3c0a4cad2a L

Εκτός από το όφελος ως προς τη συνολική επιβίωση(OS), τα δεδομένα της ανάλυσης post-hoc αποκάλυψαν επίσης ότι και οι δύο ομάδες εμφάνισαν βελτιώσεις ως προς την εξέλιξη της νόσου, τον σχετιζόμενο με τον καρκίνο πόνο και την διάρκεια της θεραπείας κατά την θεραπευτική αντιμετώπιση με οξική αμπιρατερόνη συν πρεδνιζόνη, σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο συν πρεδνιζόνη.

Η Jane Griffiths, Company Group Chairman, Janssen Europe, the Middle East and Africa (EMEA) δήλωσε: “Η Janssen είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι αυτή η μελέτη συνεχίζει να παρέχει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης των διαφορετικών σταδίων του προχωρημένου καρκίνου του προστάτη. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρόσθετη ανάλυση θα βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να καθορίσουν την πιο αποτελεσματική θεραπευτική οδό για τον κάθε ασθενή. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην συνέχιση της έρευνάς μας σε αυτό τον τομέα με στόχο την συμβολή στην βελτίωση των εκβάσεων των ανδρών που έχουν προσβληθεί από αυτή τη νόσο τώρα και στο μέλλον.”

Σχετικά με το οξική αμπιρατερόνη

Η οξική αμπιρατερόνη αναστέλλει την παραγωγή ανδρογόνου, το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη μέσω της αναστολής του ενζύμου CYP17 που προκύπτει από τρεις πηγές: τους όρχεις, τα επινεφρίδια και τον ίδιο τον όγκο. Η οξική αμπιρατερόνη έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 90 χώρες και μέχρι σήμερα έχει συνταγογραφηθεί σε περισσότερους από 269.500 άνδρες παγκοσμίως.

 Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος του προστάτη: Ο ρόλος του αριθμού των ερωτικών συντρόφων

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact