ΥΓΕΙΑ

Οι "6 εντολές" για να μην πάθετε ποτέ καρκίνο

Αμερικανοί επιστήμονες εξέδωσαν πρόσφατα έναν οδηγό που περιλαμβάνει 6 συμβουλές σχετικά με το τι θα πρέπει να καταναλώνουμε και να αποφεύγουμε, ώστε να είμαστε προστατευμένοι από τον καρκίνο.

Οι έξι συμβουλές βασίζονται στην ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων από εκθέσεις του Παγκοσμίου Ταμείου Έρευνας του Καρκίνου (WCRF), του Αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (AICR) και άλλες επιστημονικές πηγές.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι «6 εντολές» κατά του καρκίνου:

1) Το ασβέστιο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Ειδικά οι άνδρες θα πρέπει, λοιπόν, να περιορίσουν ή και να αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Βέβαια, το ασβέστιο προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, πότε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντικαθίσταται από φυτικό.

2) Η υπερκατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου, όπως του στόματος, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του πρωκτού. Για το λόγο αυτό ο περιορισμός του είναι επιβεβλημένος.

3) Η υπερκατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του πρωκτού. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσο περισσότερο κρέας καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει.

4) Οι υψηλές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του παχέος εντέρου, του μαστού, του παγκρέατος και του προστάτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ο ψήσιμο στο γκριλ, το τηγάνισμα και το ψήσιμο στη σχάρα και στα κάρβουνα θα πρέπει να αποφεύγονται.

5) Τα προϊόντα σόγιας στην εφηβεία μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στην ενήλικη ζωή, αλλά και τον κίνδυνο υποτροπής του.

6) Οι ίνες και οι φυτοχημικές τους ουσίες των φρούτων μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πολλών τύπων καρκίνου, οπότε η κατανάλωσή τους είναι επιβεβλημένη.

Ο οδηγός δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής» (JACN).

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact