ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πελώριος αετός μοιάζει με άνθρωπο ντυμένο με στολή πτηνού

Ένα πραγματικό πελώριο πουλί, γνωστό με το όνομα harpy eagle ή άρπυια, που ανήκει στην οικογένεια των αετών, έχει σοκάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να λένε ότι μοιάζει με άνθρωπο ντυμένο με στολή πουλιού.

«Πω πω, ένα πελώριο πουλί»: Αυτός είναι ο τρόπος που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν όταν βλέπουν για πρώτη φορά μία άρπυια, είτε από κοντά είτε σε φωτογραφία.

Και είναι όντως εντυπωσιακό. Και τεράστιο, και άγριο, και περήφανο, και μεγαλοπρεπές. Με ένα βλέμμα που μοιάζει σαν να σου λέει:

«Μην τα βάλεις μαζί μου, γιατί τρώω άτομα σαν εσένα για πρωινό».

Ο τρομακτικός αυτός αετός ζει στα τροπικά δάση

Η φωτογραφία του αετού που έγινε viral

Το συγκεκριμένο πουλί είναι ένα ημερόβιο αρπακτικό πτηνό, που ανήκει στην οικογένεια των Αετιδών και ζει κυρίως στα τροπικά δάση της Αμερικής και της Παπούας. Και έχει προκαλέσει τόσο δέος, που μέσα σε μόλις μία μέρα που κάποιος ανέβασε μια φωτογραφία του πτηνού αυτού δίπλα σε έναν άνθρωπο στο Reddit κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 91.000 upvotes, ενώ η ίδια εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Imgur συγκέντρωσε πάνω από 120.00 likes σε παρόμοιο χρονικό πλαίσιο. Και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πιστεύουν πως οι συγκεκριμένοι αετοί μοιάζουν με ανθρώπους ντυμένους με στολή πτηνού.

Κι όσο περίεργο, αστείο και ταυτόχρονα σοβαρό ύφος έχει, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά αρπακτικά που συναντώνται στα τροπικά δάση σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη αετών στον πλανήτη, με τα φτερά τους να φτάνουν σε μήκος τα 2,24 μέτρα, ενώ ζυγίζουν μόλις 3,8 έως 9 κιλά.

Είναι τόσο μεγάλος που το πόδι του μπορεί να αγκαλιάσει τη γροθιά ενός άνδρα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fact Zook, οι αετοί αυτοί τρώνε τα πάντα: από μαϊμούδες, βραδύποδες, ακανθόχοιρους, πουλιά, μέχρι και φίδια ή σαύρες. Ευτυχώς, η λίστα δεν περιλαμβάνει και ανθρώπους.

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact