ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε προθεσμία ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την φοιτήτρια στην Ερμού

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκε σήμερα το πρωί (2/3) ο Ιρακινός, που επιτέθηκε με το μαχαίρι στην 22χρονη φοιτήτρια στην Ερμού.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε συνδυασμό με την κατοχή και χρήση όπλου, ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη 5 Μαρτίου.

Ο άνδρας είναι πιθανό να χρειαστεί πραγματογνωμοσύνη και από ψυχίατρο καθώς όπως είπε στους περαστικούς, επιτέθηκε στη γυναίκα επειδή νόμιζε ότι είναι κατάσκοπος που τον παρακολουθούσε.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το κορίτσι νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και έχει ανακτήσει την επαφή της με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος, το σακίδιο που φορούσε η κοπέλα της έσωσε τελικά τη ζωή, καθώς εμπόδισε το μαχαίρι του 42χρονου να διεισδύσει στην καρδιακή χώρα.

Μετά το πολύ σοβαρό χειρουργείο που έκανε η κοπέλα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί από το νοσοκομείο και νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της, ενώ ο άνδρας που μαχαίρωσε το κορίτσι γιατί θεωρούσε ότι είναι «κατάσκοπος που τον παρακολουθεί», έχει συλληφθεί.

«Αυτό είναι η λεγόμενη “τυφλή εγκληματικότητα” που δεν συνηθίζεται στην χώρα μας. Εδώ υπάρχει σύνδεση με σοβαρό ψυχιατρικό περιστατικό. Πιο πριν φέρεται να υπάρχει σχεδιασμός που δεν συνάδει με ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά η επιστήμη θα δώσει απαντήσεις σε αυτό. Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος εφόσον επικαλεστεί κάτι τέτοιο και αποδειχθεί, θα έχει τον λεγόμενο “μειωμένο καταλογισμό”, θα έχει μειωμένη ποινή», ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας που μίλησε στο Mega για το τρομακτικό συμβάν στην Ερμού…

Το χρονικό της επίθεσης

Το ασύλληπτο περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3) στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας, στην Ερμού.

Περίπου στις 13:30, ενώ η νεαρή κοπέλα κατευθυνόταν στο κατάστημα ρούχων που εργάζεται, ο 42χρονος Ιρακινός, την προσέγγισε από πίσω και τη μαχαίρωσε δύο φορές στην ωμοπλάτη.

Ο 42χρονος έφερε γερμανικό διαβατήριο, ενώ έφτασε στην Ελλάδα την προηγουμένη της επίθεσης

Ο ίδιος, στη συνέχεια, παρέμεινε στη μέση του δρόμου, κραδαίνοντας το μαχαίρι της επίθεσης, μέχρι που συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

«Η κοπέλα ήταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε. Τη μαχαίρωσα για να την αποφύγω», φέρεται να είπε ο δράστης στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι η 22χρονη είναι «πράκτορας των Γερμανών».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 42χρονος έφερε γερμανικό διαβατήριο, ενώ έφτασε στην Ελλάδα την προηγουμένη της επίθεσης.

Οι Αρχές αρχικά ερευνούσαν το ενδεχόμενο δράστης και θύμα να γνωρίζονται και να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά, αλλά και το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας.

Πλέον, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο που έκανε μια τυχαία επίθεση στον δρόμο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact