ΥΓΕΙΑ

Ποδηλατάδα «για την Υγεία της Καρδιάς» & δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος

Ποδηλάτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην 1η Ποδηλατάδα, που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Στην ποδηλατάδα συμμετείχαν μέλη και φίλοι της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η ενέργεια που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η οποία έχει ορισθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, είχε κεντρικό μήνυμα «για την Υγεία της Καρδιάς». Στόχος ήταν να προβάλει την τακτική άσκηση και την καλή φυσική κατάσταση ως σημαντικούς παράγοντες για την υγεία της καρδιάς.

Ο κ. Στέφανος Φούσας, νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, πραγματοποιούμε την Ποδηλατάδα αυτή, με στόχο την προτροπή για υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και καθημερινής άσκησης για την καλή υγεία της καρδιάς. Με την άσκηση προλαμβάνουμε παθήσεις και σώζουμε ζωές.»

Μια ημέρα νωρίτερα, η Ε.Κ.Ε είχε πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση για το κοινό στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε τοποθετηθεί ειδικό περίπτερο με υγειονομικό εξοπλισμό για καρδιολογικό έλεγχο. Εκατοντάδες συμπολίτες μας ενημερώθηκαν για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, ενώ αρκετοί από αυτούς εξετάστηκαν δωρεάν από τους εθελοντές Καρδιολόγους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Λίγα Λόγια για την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Η ΕΚΕ ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα απο το 1948. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, από τις αρχαιότερες και πολυπληθέστερες ιατρικές εταιρείες, που αριθμεί περί τα 2.700 μέλη καρδιολόγους και 700 μέλη νοσηλευτές. Βασικός σκοπός της εταιρείας είναι η προβολή και προώθηση του επιστημονικού καρδιολογικού έργου και της έρευνας.

Το κοινωνικό έργο της εταιρείας μας είναι μεγάλο και πολυδάπανο. Προσπαθούμε να το χρηματοδοτήσουμε με ίδιους πόρους αλλά πολλές φορές αυτό καθίσταται αδύνατο, λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact