ΥΓΕΙΑ

Πώς μπορείτε να γυμναστείτε στη δουλειά σας

Η επιχειρηματικότητα συνήθως σημαίνει… πολλές ώρες σε ένα γραφείο μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, μιλώντας ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, καθισμένοι σε μια καρέκλα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κ.ά.

Φυσικά, αυτό τις περισσότερες φορές δεν ισχύει μόνο για τους… «επιχειρηματίες», αλλά κυρίως για τους υπαλλήλους τους.

Σε όποια «κατηγορία» κι αν ανήκετε, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να ασκηθείτε μέσα στο χώρο εργασίας σας και να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας και αποδοτικότητάς σας με απλό τρόπο.

1. Τεντωθείτε

Κάντε ένα μικρό διάλειμμα τουλάχιστον κάθε μία ώρα για να τεντωθείτε, να κάνετε διατάσεις και να κινηθείτε. Για να είστε σίγουροι ότι δε θα ξεχαστείτε επάνω στην καρέκλα του γραφείου σας με τις ώρες, βάλτε ένα ξυπνητήρι ή μια υπενθύμιση στο κινητό σας τηλέφωνο.

Ξεκινήστε κάνοντας μια καθιστή συστροφή. Γυρίστε αργά και με ήπιες κινήσεις το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα δεξιά και σταθείτε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Επαναλάβετε προς την αντίθετη πλευρά.

Στη συνέχεια, ενώστε τα δάχτυλά σας και τεντώστε τα χέρια σας επάνω από το κεφάλι σας. Και πάλι, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τις αναπνοές.

Τέλος, κάντε μερικούς κύκλους με τους ώμους σας, μια με κατεύθυνση προς τα μπροστά και μια προς τα πίσω. Κάντε 10-20 επαναλήψεις.

2. Σηκωθείτε και σταθείτε όρθιοι

Προσπαθήστε να στέκεστε τουλάχιστον μισή με μία ώρα κάθε μέρα όρθιοι μέσα στο γραφείο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας και θα κρατήσετε το σώμα σας «ευθυγραμμισμένο».

3. Ασκήσεις με μια μπάλα του τένις

Την επόμενη φορά που θα φύγετε από το σπίτι για τη δουλειά, πάρτε μαζί σας και μια μπάλα του τένις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βγάλτε τα παπούτσια σας και τοποθετήστε τη μπάλα κάτω από το πέλμα σας.

Προσπαθήστε να τη ρολάρετε στο πάτωμα με την πατούσα σας. Θα κάνετε μασάζ στα πέλματά σας και θα ξεμουδιάσετε τα πόδια σας.

4. Σηκώστε βάρος

Κάντε… βάρη με οτιδήποτε υπάρχει στο γραφείο σας. Δε χρειάζεται να είναι βαρύ κι ασήκωτο, απλά ένα αντικείμενο που θα σας βοηθήσει να κάνετε μερικές ελεγχόμενες έλξεις.

5. Πιέστε τα… μπαλάκια σας!

Οι λεγόμενες «μπάλες του στρες» υπάρχουν γι’ αυτό ακριβώς το λόγο. Για να απαλλάσσουν τον οργανισμό σας από την… περίσσεια στρες! Τοποθετήστε τις μπάλες στα χέρια σας και πιέστε απαλά, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση.

Αυτό θα ξεκουράσει και θα ενδυναμώσει τα χέρια σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλές ώρες τον υπολογιστή.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact