ΥΓΕΙΑ

Πώς το σαμπουάν και το βερνίκι νυχιών μειώνουν τη σεξουαλική ορμή

Προϊόντα ατομικής περιποίησης που βρίσκονται στο μπάνιο και το ντουλάπι της κουζίνα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Michigan School of Public Health οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Σύμφωνα με το medicaldaily, κατά τα τελευταία 50 χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών και μια αύξηση στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα χαμηλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ποιότητας του σπέρματος, και των γεννητικών δυσπλασιών στα νεογέννητα αγόρια.

«Βρήκαμε στοιχεία όπου τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζεται με την αυξημένη έκθεση σε φθαλικό εστέρα σε αρκετούς βασικούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων τω ν αγοριών ηλικίας 6 έως 12, και ανδρών και γυναικών ηλικίας 40 έως 60», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, John D. Meeker.

«Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε νεαρά αγόρια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγική ανάπτυξη, και στη μέση ηλικία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία, τη λίμπιντο, την ενέργεια, τη γνωστική λειτουργία και υγεία των οστών σε άνδρες και γυναίκες», συμπληρώνει.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι ένα είδος χημικής ουσίας που κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και ανθεκτικά, και βρίσκονται σε απορρυπαντικά, κόλλες, λιπαντικά έλαια, αδιάβροχα, σαπούνια, σαμπουάν, σπρέι για τα μαλλιά, βερνίκια νυχιών, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και Πρόληψης (CDC). Η συνεχής έκθεση στη χημική αυτή ουσία μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, που είναι υπεύθυνη για τη σωματική ανάπτυξη και την αντοχή, την εγκεφαλική λειτουργία, την πυκνότητα των οστών, και την καρδιαγγειακή υγεία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact