ΥΓΕΙΑ

Πώς το σαμπουάν και το βερνίκι νυχιών μειώνουν τη σεξουαλική ορμή

Προϊόντα ατομικής περιποίησης που βρίσκονται στο μπάνιο και το ντουλάπι της κουζίνα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Michigan School of Public Health οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Σύμφωνα με το medicaldaily, κατά τα τελευταία 50 χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών και μια αύξηση στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα χαμηλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ποιότητας του σπέρματος, και των γεννητικών δυσπλασιών στα νεογέννητα αγόρια.

«Βρήκαμε στοιχεία όπου τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζεται με την αυξημένη έκθεση σε φθαλικό εστέρα σε αρκετούς βασικούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων τω ν αγοριών ηλικίας 6 έως 12, και ανδρών και γυναικών ηλικίας 40 έως 60», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, John D. Meeker.

«Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε νεαρά αγόρια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγική ανάπτυξη, και στη μέση ηλικία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία, τη λίμπιντο, την ενέργεια, τη γνωστική λειτουργία και υγεία των οστών σε άνδρες και γυναίκες», συμπληρώνει.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι ένα είδος χημικής ουσίας που κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και ανθεκτικά, και βρίσκονται σε απορρυπαντικά, κόλλες, λιπαντικά έλαια, αδιάβροχα, σαπούνια, σαμπουάν, σπρέι για τα μαλλιά, βερνίκια νυχιών, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και Πρόληψης (CDC). Η συνεχής έκθεση στη χημική αυτή ουσία μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, που είναι υπεύθυνη για τη σωματική ανάπτυξη και την αντοχή, την εγκεφαλική λειτουργία, την πυκνότητα των οστών, και την καρδιαγγειακή υγεία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact