ΥΓΕΙΑ

Πότε κάνουν καλό τα video games

Ευχάριστα νέα έρχονται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τους πιτσιρικάδες και τους εφήβους που – όπως συμβαίνει πολύ συχνά – θέλουν να παίζουν video games ενώ οι γονείς τους έχουν αντίθετη άποψη.

Οι επιστήμονες – που δημοσίευσαν την έρευνά τους στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics – βρήκαν ότι τα παιδιά που παίζουν κάθε μέρα video games για διάστημα 1 ώρας και όχι περισσότερο είναι πιο καλά προσαρμοσμένα από όσα δεν παίζουν καθόλου. Αντίθετα όμως τα παιδιά που παίζουν σε κονσόλες για περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα δήλωσαν ότι ήταν λιγότερο ευχαριστημένα με τη ζωή τους γενικότερα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν βρετανικές έρευνες που περιελάμβαναν 5.000 παιδιά από 10 ως 15 ετών. Τα 3 στα 4 δήλωσαν ότι παίζουν video games κάθε μέρα. Στη συνέχεια τα ρώτησαν πόση ώρα παίζουν καθημερινά και κατόπιν βαθμολόγησαν διάφορους παράγοντες όπως το πόσο ευχαριστημένα ήταν με τη ζωή τους, τον βαθμό υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής, πόσο πιθανό ήταν να βοηθήσουν ανθρώπους με δυσκολίες αλλά και πώς τα πήγαιναν με τους συνομηλίκους τους. Οι απαντήσεις συνδυάστηκαν με τα επίπεδα ψυχολογικής και κοινωνικής προσαρμογής των εν λόγω παιδιών.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά που ανέφεραν ότι έπαιζαν μέχρι 1 ώρα καθημερινά ήταν πιο ευχαριστημένα με τη ζωή τους και είχαν καλύτερα επίπεδα θετικής κοινωνικής διαδραστικότητας, ακόμα και από τα παιδιά που δεν έπαιζαν καθόλου. Η εν λόγω ομάδα είχε και λιγότερα προβλήματα με υπερκινητικότητα και συναισθηματικά ζητήματα.

Ο Δρ. Przybylski, επικεφαλής της έρευνας, εξήγησε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Μία πιθανή εξήγηση είπε ότι μπορεί να είναι ότι τα παιδιά που παίζουν video games μοιράζονται μία κοινή γλώσσα.

Πηγή: vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact