ΥΓΕΙΑ

Πότε κάνουν καλό τα video games

Ευχάριστα νέα έρχονται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τους πιτσιρικάδες και τους εφήβους που – όπως συμβαίνει πολύ συχνά – θέλουν να παίζουν video games ενώ οι γονείς τους έχουν αντίθετη άποψη.

Οι επιστήμονες – που δημοσίευσαν την έρευνά τους στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics – βρήκαν ότι τα παιδιά που παίζουν κάθε μέρα video games για διάστημα 1 ώρας και όχι περισσότερο είναι πιο καλά προσαρμοσμένα από όσα δεν παίζουν καθόλου. Αντίθετα όμως τα παιδιά που παίζουν σε κονσόλες για περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα δήλωσαν ότι ήταν λιγότερο ευχαριστημένα με τη ζωή τους γενικότερα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν βρετανικές έρευνες που περιελάμβαναν 5.000 παιδιά από 10 ως 15 ετών. Τα 3 στα 4 δήλωσαν ότι παίζουν video games κάθε μέρα. Στη συνέχεια τα ρώτησαν πόση ώρα παίζουν καθημερινά και κατόπιν βαθμολόγησαν διάφορους παράγοντες όπως το πόσο ευχαριστημένα ήταν με τη ζωή τους, τον βαθμό υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής, πόσο πιθανό ήταν να βοηθήσουν ανθρώπους με δυσκολίες αλλά και πώς τα πήγαιναν με τους συνομηλίκους τους. Οι απαντήσεις συνδυάστηκαν με τα επίπεδα ψυχολογικής και κοινωνικής προσαρμογής των εν λόγω παιδιών.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά που ανέφεραν ότι έπαιζαν μέχρι 1 ώρα καθημερινά ήταν πιο ευχαριστημένα με τη ζωή τους και είχαν καλύτερα επίπεδα θετικής κοινωνικής διαδραστικότητας, ακόμα και από τα παιδιά που δεν έπαιζαν καθόλου. Η εν λόγω ομάδα είχε και λιγότερα προβλήματα με υπερκινητικότητα και συναισθηματικά ζητήματα.

Ο Δρ. Przybylski, επικεφαλής της έρευνας, εξήγησε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Μία πιθανή εξήγηση είπε ότι μπορεί να είναι ότι τα παιδιά που παίζουν video games μοιράζονται μία κοινή γλώσσα.

Πηγή: vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact