ΕΛΛΑΔΑ

Ψαράς στον Έβρο: «Το κράτος μας διώχνει. Θ’ αφήσουν όλο το Δέλτα στην Τουρκία»!

Αντιμέτωποι με την τουρκική προκλητικότητα έρχονται καθημερινά πλέον οι Έλληνες ψαράδες στο δέλτα του Έβρου, καθώς ο στρατός των γειτόνων σηκώνει εναντίον τους όπλα, και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων!

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο σημείο είναι η περίπτωση του 40χρονου Θανάση Καμηλάρη, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει βιώσει συνολικά τέσσερις φορές τις κυριαρχικές αξιώσεις των Τούρκων.

Όπως εξηγεί στη «δημοκρατία», καλείται κάθε πρωί να βγει για το «μεροκάματο του τρόμου», αναλαμβάνοντας παράλληλα και τον ρόλο του εθνοφύλακα.

Της Κέλλυς Φαναριώτη

«Την πρώτη φορά που τους είδα να με απειλούν σηκώνοντας εναντίον μου τέσσερα όπλα και να μου λένε ότι βρίσκομαι σε ξένα ύδατα, ενώ ψάρευα εντός της ελληνικής επικράτειας, φοβήθηκα, θύμωσα και παράλληλα ένιωσα μίσος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους Έλληνες πολιτικούς, που τους αφήνουν ανεξέλεγκτους να μπαινοβγαίνουν στον Έβρο» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως, αν και εκείνος είχε πάνω του όπλο, σήμερα πιθανότατα δεν θα ζούσε. Όπως λέει, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η χώρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να υψώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στο μεταξύ, ο κ. Καμηλάρης καταγγέλλει ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν περιορίζονται μονάχα στις ένοπλες απειλές, αλλά φτάνουν στο σημείο να τραβήξουν τις ελληνικές τράτες στα τουρκικά χωρικά ύδατα και, εν συνεχεία, κατηγορούν τους ψαράδες για παραβίαση θαλάσσιων συνόρων. «Τους κατάσχουν τις βάρκες και μετά τους βάζουν φυλακή. Κι άντε μετά να αποδείξουν πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα…» σημειώνει ο κ. Καμηλάρης.

Όντας ψαράς από τα γεννοφάσκια του, μια και μεγάλωσε σε μια από τις δεκάδες καλύβες που βρίσκονται στον υγροβιότοπο του Έβρου, δεν σκέφτηκε στιγμή να εγκαταλείψει το ψάρεμα, ακόμη κι αν πλέον τίθεται η ζωή του σε κίνδυνο. «Δεν κάνω μόνο τη δουλειά μου – προστατεύω ταυτόχρονα τη χώρα μου, την Ελλάδα μου, το βιος μου. Δεν θα μας πάρουν ούτε μισό μέτρο από τον Έβρο» λέει με αποφασιστικότητα, υπογραμμίζοντας πως, αν δεν υπήρχαν οι ψαράδες και οι κτηνοτρόφοι, η περιοχή θα είχε τουρκική κυριότητα εδώ και καιρό.

Τέλος, ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας, προκειμένου οι καλύβες του Έβρου, που βρίσκονται στο σημείο επί σχεδόν μισό αιώνα -και εσχάτως χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετες- να παραμείνουν ως έχουν. Όπως λέει, πρόκειται για παραπήγματα με λαμαρίνες που είναι στερεωμένα σε πασσάλους, μέσα στα οποία διανυκτερεύουν. «Θέλουν να μας διώξουν και, με τον τρόπο αυτόν, θα αφήσουν όλο το δέλτα στην Τουρκία. Τελικά, δεν ξέρουμε προς τα πού να στρέψουμε τα όπλα μας. Προς την Τουρκία ή προς το ελληνικό κράτος;» διερωτάται.

Πηγή: Newsbreak.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact