ΥΓΕΙΑ

Roche: Ταχύτητα και αξιοπιστία στις μοριακές αναλύσεις, από τα δύο συστήματα Cobas

Δύο πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα μοριακών αναλύσεων για τον έλεγχο δειγμάτων δοτών αίματος και πλάσματος στις αγορές που δέχονται τη σήμανση CE ανακοίνωσε ότι διαθέτει από την Δευτέρα, η εταιρεία Roche.

Πρόκειται για τα συστήματα cobas 6800/8800, τα οποία παρέχουν τον μικρότερο χρόνο μέχρι τη λήψη αποτελεσμάτων και την υψηλότερη ταχύτητα αναλύσεων. Επίσης επιτρέπουν μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας χωρίς παρέμβαση του χειριστή (walk-away time), ώστε τα εργαστήρια να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις στη ροή εργασιών, ενώ παράλληλα προσαρμόζονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες αναλυτικές απαιτήσεις.

Ο Harry Bos, Ph.D. MBA, διευθυντής του τμήματος διαγνωστικών του ολλανδικού ιδρύματος Sanquin Blood Supply, δήλωσε ότι «Η πλήρως αυτοματοποιημένη σχεδίαση των νέων συστημάτων cobas 6800/8800 θα επιτρέψει στα εργαστήρια να παράγουν μεγαλύτερο όγκο αποτελεσμάτων σε μικρότερο χρόνο και με λιγότερες χειροκίνητες ενέργειες, βελτιώνοντας έτσι τη λειτουργία του εργαστηρίου. Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που συνεχώς γίνονται στο περιβάλλον των αιμοδοσιών, αυτά τα συστήματα θα βοηθήσουν στο να διασφαλιστεί η ασφαλής παροχή αίματος.»

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, δηλώνει ότι «Τα συστήματα cobas 6800/8800 αντιπροσωπεύουν μια νέα κατηγορία αναλυτών μοριακής διαγνωστικής. Επί μια σειρά ετών συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου και με εκατοντάδες πελάτες για να σχεδιάσουμε μια πλατφόρμα που να καλύπτει πραγματικά τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των εργαστηρίων μοριακής διαγνωστικής. Αυτά τα συστήματα θα θέσουν νέα πρότυπα στον κλάδο, με τεχνικές καινοτομίες που επιτυγχάνουν υψηλούς ρυθμούς αναλύσεων, ταχύτητα λήψης αποτελεσμάτων, αυτοματοποίηση και ευελιξία πρωτοφανείς σε συστήματα μοριακής διαγνωστικής. Νιώθουμε υπερήφανοι για τα οφέλη που θα προσφέρουν στο κοινό και στο γενικότερο περιβάλλον της υγειονομικής περίθαλψης».

Η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει τα συστήματα cobas 6800 και 8800, το σύστημα cobas p 680 για την υποστήριξη της δημιουργίας δεξαμενών δειγμάτων δοτών, και τρεις μεθόδους ανάλυσης νέας γενιάς για τη διαλογή δοτών (έλεγχο ασκών): cobas® MPX, cobas WNV και cobas HEV. Εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους θα παρουσιαστεί η ανάλυση cobas DPX. Το μενού των συστημάτων θα συνεχίσει να διευρύνεται με αναλύσεις σε άλλους τομείς εκτός του ελέγχου των αιμοδοτών, όπως π.χ. μια σειρά αναλύσεων για την παρακολούθηση του ιικού φορτίου. Τα συστήματα cobas 6800/8800 διατίθενται σήμερα σε όλες τις αγορές που δέχονται τη σήμανση CE στην Ευρώπη.

Πληροφορίες για τα συστήματα cobas 6800/8800

Τα συστήματα cobas 6800 και 8800 είναι πλήρως αυτοματοποιημένες λύσεις σχεδιασμένες για τον έλεγχο αιμοδοτών, την μέτρηση και παρακολούθηση ιικού φορτίου, καθώς και την εκτέλεση γυναικολογικών και μικροβιολογικών εξετάσεων. Τα συστήματα αυτά βασίζονται στη βραβευμένη με Νόμπελ τεχνολογία PCR και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρουν αυξημένη αυτοματοποίηση και υψηλή ταχύτητα, με μειωμένο χρόνο μέχρι τη λήψη αποτελεσμάτων, ώστε να παρέχουν στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία και να βελτιωθεί η συνολική αποδοτικότητα της ροής εργασιών.

Κάθε σύστημα μπορεί να δώσει αποτελέσματα για τις πρώτες 96 αναλύσεις μέσα σε λιγότερο από 3,5 ώρες. Το σύστημα cobas 6800 μπορεί να δώσει μέχρι 384 αποτελέσματα μέσα σε μια οκτάωρη βάρδια, ενώ το σύστημα cobas 8800 μπορεί να δώσει μέχρι 960 αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο. Και τα δύο συστήματα έχουν τη δυνατότητα παράλληλης εκτέλεσης πολλαπλών μεθόδων ανάλυσης και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργούν για διάστημα έως και οκτώ (cobas 6800) ή τεσσάρων (cobas 8800) ωρών με ελάχιστες παρεμβάσεις από τον χρήστη (walk-away time).

pic 6800

Διαβάστε ακόμη:

Η Roche εξαγοράζει την InterΜune

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact