ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Γιατί προφυλακίζομαι, αφού είμαι αθώα»

Με πολυμελή αστυνομική συνοδεία και παρουσία πολλών δημοσιογράφων, αλλά χωρίς καθόλου κόσμο, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μετά το τέλος της μαραθώνιας απολογίας της, που είχε σαν αποτέλεσμα την απόφαση προφυλάκισής της για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο ένας από τους δύο δικηγόρους της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, εξερχόμενος του κτηρίου που βρίσκεται το γραφείο της Ανακρίτριας, επανέλαβε ότι η 33χρονη αρνείται τα πάντα και τόνισε: «Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Και πρόσθεσε: «Μετά από μια διαδικασία ανακριτική που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εννέα ώρες, εξέθεσε η κατηγορούμενη τη θέση της σε σχέση με την κατηγορία. Αρνείται τα πάντα».

Σύμφωνα με τον κ.Ζάρδα, οι κινήσεις υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου θα είναι οι εξής:

«Από πλευράς υπεράσπισης θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό και θα διοριστεί τεχνικός σύμβουλος ώστε να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο χρόνος χορήγησης της ουσίας που επέφερε το θάνατο ήταν τέτοιος που αποδεικνύει την αθωότητά της. Δηλαδή η ουσία αυτή χορηγήθηκε όταν πλέον δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια το παιδί, αλλά ήταν στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών οι οποίοι επιχειρούσαν την ανάνηψή της».

Η αντίδραση της Ρούλας στην απόφαση προφυλάκισής της

Πώς αντιμετώπισε όμως η 33χρονη την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για προφυλάκισή της;

Ο κ.Ζάρδας απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγη και απευθύνθηκε ευθέως στην κυρία Ανακρίτρια και της είπε ‘γιατί; Αφού είμαι αθώα, το είδατε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαι αθώα’».

Επίσης, είπε πως σε αυτή τη φάση δεν έχει υποβληθεί αίτημα για να περάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου από τεστ ανίχνευσης ψεύδους, γιατί όπως επεσήμανε: «Προέχει να απαντήσει το Νοσοκομείο Παίδων για την κεταμίνη, γιατί υπάρχουν αντιφατικές καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Άλλοι λένε ότι δεν την ξέρουμε καν αυτή την ουσία και υπάρχει άλλος που λέει ότι την ξέρει την ουσία, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί δεν υπήρχε λόγος».

«Δεν θα πει ποτέ ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της»

Ο έτερος των συνηγόρων υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, εξερχόμενος από τα δικαστήρια υποστήριξε ότι η 33χρονη δεν θα πει ποτέ ότι σκότωσε τα παιδιά της και στάθηκε στα ερωτήματα που αφήνει η δικογραφία:

«Δεν πρόκειται να πει ποτέ ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Προβάλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δε βρήκαν πειστική απάντηση και η δικογραφία αφήνει ερωτήματα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την προσπάθεια μας για να βρούμε την προέλευση της κεταμίνης. Σύμφωνα με την εντολέα μου η ποσότητα θα μας δείξει και ποιος έκανε την πράξη».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact