ΥΓΕΙΑ

Σαρώνει ο Εμπολα στη Νιγηρία

Συνεχίζεται η επέλαση της φονικής επιδημίας Έμπολα που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.350 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες υγείας της Νιγηρίας επιβεβαίωσαν δύο νέα κρούσματα, σε δύο ανθρώπους που μολύνθηκαν από πρόσωπα που είχαν έλθει σε επαφή με τον Λιβεριανό ο οποίος άθελά του μετέφερε τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό στο Λάγκος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, ο Ονγεμπούτσι Τσούκβου.

Το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 14, είπε ο Τσούκβου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αμπούτζα.

«Η Νιγηρία κατέγραψε δύο πρώτα κρούσματα δευτερογενούς μόλυνσης», σημείωσε ο Τσούκβου στη συνέντευξη Τύπου αυτή. Πρόκειται για τις συζύγους δύο ανδρών που είχαν έλθει σε επαφή με τον Πάτρικ Σόγερ, τον Λιβεριανό δημόσιο λειτουργό ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό και τον μετέφερε στη Νιγηρία την 20ή Ιουλίου, όπου πέθανε πέντε ημέρες αργότερα στο ιδιωτικό νοσοκομείο του Λάγκος όπου νοσηλευόταν.

Οι δυο γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν ήδη υπό παρακολούθηση, εισήχθησαν για νοσηλεία υπό απομόνωση σε μια ειδικευμένη ιατρική μονάδα στο Λάγκος. Από τους 14 ανθρώπους που μολύνθηκαν, οι πέντε απεβίωσαν (συμπεριλαμβανομένων των δύο γιατρών και των δύο νοσηλευτριών που φρόντισαν τον Σόγερ) και τέσσερις νοσηλεύονται. Τα υπόλοιπα πέντε πρόσωπα που νοσηλεύθηκαν, οι γιατροί έκριναν πως «θεραπεύτηκαν», είπε ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε λόγο την Τρίτη περί «ενθαρρυντικών ενδείξεων» όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας στη Νιγηρία.

«Μόνο μία αλυσίδα μετάδοσης έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής» στη Νιγηρία, επισήμανε η Φαντέλα Σάιμπ, μια εκπρόσωπος του ΠΟΥ, η οποία χαιρέτισε την «επαγρύπνηση» των νιγηριανών αρχών και τα «θετικά αποτελέσματα» των μέτρων που ελήφθησαν.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact