ΥΓΕΙΑ

Σε οριακό σημείο το νοσοκομείο Φλώρινας

Με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς φαρμακοποιό λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο της Φλώρινας (ΓΝΦ), με συνέπεια να απευθύνονται οι πολίτες ή στον ιδιωτικό τομέα ή στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βασίλης Αντωνιάδης, με αφορμή το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

»Ζητούμε άμεση κάλυψη των μόνιμων κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων, στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και του Νοσοκομείου για να μπορεί να λειτουργήσει. Από το 2010, η προσέλευση των ασθενών αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 40%, ενώ ο προϋπολογισμός μειώθηκε» αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αντωνιάδης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας διορισμός σε μόνιμη θέση, αποχώρησαν εννέα γιατροί, ο φαρμακοποιός, 23 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ το φαρμακείο το διαχειρίζονται νοσηλεύτριες με την κάλυψη του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, με φόβο, όπως λέει, γιατί δεν είναι ασφαλές.

«Υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια βασικών ειδών, όπως τα αντιδραστήρια και τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» υποστηρίζει ο κ. Αντωνιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήματα αντιμετωπίζουν η Παιδιατρική, η Ορθοπαιδική και η Χειρουργική κλινική.

«Το πρόβλημα της Παιδιατρικής συμπαρασύρει και τη Μαιευτική. Ειδικευόμενοι γιατροί δύσκολα έρχονται γιατί δεν υπάρχουν και ειδικοί. Ο μοναδικός χειρουργός θα συνταξιοδοτηθεί και το Νοσοκομείο θα μείνει χωρίς χειρουργό, γιατί βάσει της μνημονιακής πολιτικής, όταν ένας γιατρός συνταξιοδοτείται, καταργείται η θέση του. Τελευταία, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με την κάλυψη των θέσεων, με μετακινήσεις γιατρών από όμορους νομούς, ενώ η τοποθέτηση επικουρικών γιατρών και προσωπικού καθυστερεί. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου βρίσκεται, σήμερα, στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη και να διεκδικήσει θέσεις γιατρών» προσθέτει ο κ. Αντωνιάδης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact