ΕΛΛΑΔΑ

“Σφαγή” για την τεράστια περιουσία του Τράγκα

Ο κορονοϊός κατέβαλε τον Γιώργο Τράγκα, καθώς ήταν ανεμβολίαστος, παρότι τον ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια ο διαβήτης.

Βεβαίως, από την στιγμή που πέθανε και δεν άφησε διαθήκη για την τεράστια περιουσία του και τα πολλά σπίτια που είχε στην Ελλάδα και στον εξωτερικό έχει ξεκινήσει, πλέον, ένας… πόλεμος μεταξύ των συγγενών του για το ποιος θα πάρει τι…

Οι κληρονόμοι εκπροσωπούνται από δύο από τους γνωστότερους δικηγόρους της χώρας, τον Νίκο Αγαπηνό και τον Θέμη Σοφό.

Οι δύο πλευρές ανταλλάσουν εξώδικα με φόντο μία τεράστια συλλογή ακινήτων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Στο Μονακό ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να είχε ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, ένα πάνω από το Parc Princesse Antoinette, ενώ ένα διαμέρισμα στην οδό Du Larvotto ελέγχεται εάν ανήκε στον δημοσιογράφο.

Στην Αμερική, ένα διαμέρισμα σε Μαϊάμι, άλλο ένα σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας.

Εκτός από τη βίλα στην Εκάλη, είχε επίσης ένα διαμέρισμα στο Κουκάκι με θέα στην Ακρόπολη, ενώ ερευνώνται ακίνητα σε Κύπρο, Μύκονο και Κέρκυρα.

Τον μύθο μάλιστα γύρω από τα ακίνητα συντηρεί πως είναι αδιευκρίνιστό πόσα και ποια ακίνητα έχει ο Γιώργος Τράγκας, με άλλες πληροφορίες να λένε πως το ακίνητο στο Παρίσι είναι κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.

Σε κάθε περίπτωση η αμύθητή περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει δημιουργήσει ανταλλαγή σκληρών εξώδικων στους κληρονόμους του.

Από την μία με εξώδικη δήλωση της η πλευρά που εκπροσωπεί την σύζυγο Μαρία Καρρά και τον γιο του Ιωάννη Τράγκα, στρέφεται κατά του άλλου γιου, Φρέντι Τράγκα, με πολιτικούς υπαινιγμούς, καθώς ο γιος του Γιώργου Τράγκα εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στις συναντήσεις μας εσείς μας ζητήσατε επίμονα να μην εμφανιστείτε πλασματικά ως κληρονόμος, διότι, αφενός, λόγω της εργασίας σας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν θέλετε να εμφανίσετε την περιέλευση σε εσάς περιουσιακών στοιχείων από την κληρονομιά του εκλιπόντος, αφετέρου δε, δεν επιθυμείτε να έχετε στο μέλλον κανενός είδους ευθύνη για το υφιστάμενο παθητικό της περιουσίας του εκλιπόντος, που ενδεχομένως προκύψει στο μέλλον».

Από την άλλη πλευρά η νομική γραμμή που έχει επιλεγεί είναι να μην κάνουν προς το παρόν καμία δήλωση.

Οι διαφορές ανάμεσά στα δυο στρατόπεδα είναι μεγάλες, καθώς για παράδειγμα σύμφωνα με ποιο δίκαιο θα μοιραστεί η περιουσία που φέρεται να βρίσκεται σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα προκύπτουν ανατροπές ,γιατί σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, στη χήρα πηγαίνει το 1/4 της κληρονομιάς και τα 3/4 στα παιδιά, κάτι που δεν θα ισχύσει αν εφαρμοστεί δίκαιο τρίτης χώρας.

Ο Γιώργος Τράγκας δεν έχει συντάξει διαθήκη, με αποτέλεσμα η χήρα και οι δυο του γιοι να διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του την περιουσία.

Τριβές δημιουργεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο Γιώργος Τράγκας είχε «γράψει» τη βίλα στην Εκάλη και μια στην Μύκονο στη σύζυγό του Μαρία και την άλλη στον γιο του, Γιάννη, κάτι που οδήγησε στην αντίδραση του άλλου γιου, αφού οι πρώτοι κληρονόμοι υποστήριξαν πως αυτά τα ακίνητα τους είχαν αποδοθεί πριν τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα και επομένως δεν ήταν αντικείμενο διεκδίκησης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact