ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια τούρτα βόμβα με καραμέλα

Σοκολατένια τούρτα βόμβα με καραμέλα

Αν θες να τους τρελάνεις σίγουρα αυτή η συνταγή που σας παρουσιάζουμε είναι μια ιδανική «βόμβα» γεύσης.

Με τραγανή σοκολάτα που σπάει και ξεχύνεται η καραμελο-βυσσινο-σοκολατένια γέμιση. Κι όταν την γευτείς είναι ακόμα καλύτερη από ότι ακούγεται.

Αυτή η τούρτα μένει χαραγμένη στη μνήμη και στον ουρανίσκο σου για καιρό!


ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 127 γρ αλεύρι μαλακό
  • 70 γρ κακάο σκόνη
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκαναζ καραμέλας:

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)
  • 120 ml κρέμα γάλακτος

Για την σοκολατένια γκαναζ:

  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 120 ml κρέμα γάλακτος

Για επικάλυψη:

  • 500 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κονσέρβα βύσσινα (ή άλλο φρούτο όπως μπανάνες ή φράουλες)
  • άχνη ζάχαρη, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το παντεσπάνι στο μπολ του μίξερ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και τέλος την βανίλια.
  3. Αφού αναμίξω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν παουντερ τα ρίχνω στο μείγμα του μίξερ. Μόλις ενωθούν τα υλικά βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 20 εκ.
  4. Ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για 35 – 40 λεπτά (ελέγχω με ένα μαχαίρι όταν βγει καθαρό είναι έτοιμο).
  5. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  6. Για την γκανάζ καραμέλας σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω να ενωθούν και να λιώσουν το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Το χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψει και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσω.
  7. Για την γκανάζ σοκολάτας λιώνω σε μπεν μαρί (κατσαρολάκι με 1 εκ νερό με ένα μπολ από πάνω) τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος. Όταν λιώσουν και αναμιχθούν, βγάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψει το μείγμα.
  8. Για την επικάλυψη της τούρτας λιώνω τις σοκολάτες όμοια σε μπεν μαρί.
  9. Καλύπτω ένα μπολ 22×10 εκ. με μεμβράνη και περνάω ένα (χοντρό) ή δύο (λεπτές) στρώσεις από τις λιωμένες σοκολάτες (όχι τρεις όπως αναφέρεται στο βίντεο). Αφού καλυφθούν τα τοιχία το βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά να στεγνώσει.
  10. Καλύπτω μέσα από τη σοκολατένια επικάλυψη μια στρώση με γκανάζ καραμέλας.
  11. Κόβω από το παντεσπάνι μια φέτα 1 εκ και στο υπόλοιπο αδειάζω το εσωτερικό του αφήνοντας περιμετρικά και από τον πάτο 1εκ.. Βάζω το παντεσπάνι που αφαιρώ σε ένα μπολ και το θρυμματίζω με τα χέρια ή με ένα κόφτη.
  12. Τοποθετώ το παντεσπάνι πάνω στην γκανάζ καραμέλας και αφού στραγγίξω στην κονσέρβα βύσσινου τα φρούτα από το σιρόπι, με ένα κουτάλι της σούπας βρέχω με αυτό το παντεσπάνι, κουταλιά-κουταλιά τόσο την βάση όσο και τα τοιχία του.
  13. Βάζω άλλη μια στρώση γκανάζ καραμέλας στη βάση, απλώνω πάνω της τα βύσσινα και μια στρώση σοκολατένιας γκανάζ.
  14. Καλύπτω με το θρυμματισμένο παντεσπάνι, το οποίο πάλι βρέχω με σιρόπι.
  15. Συνεχίζω όμοια με άλλη μια στρώση στη σειρά με τα υλικά δηλαδή γκαναζ καραμέλας-βύσσινα-σοκολατένια γκανάζ και πάνω τοποθετώ το την φέτα από το παντεσπάνι που είχα κόψει και την σιροπιάζω.
  16. Όμοια περιμετρικά στο κενό μεταξύ των τοιχίων του μπολ και από το παντεσπάνι γεμίζω με γκανάζ καραμέλας, βύσσινα, γκανάζ σοκολάτας και κλείνω με θρυμματισμένο παντεσπάνι που βρέχω με σιρόπι.
  17. Σκεπάζω, κλείνοντας το «καλούπι» του μπολ με μια -δυο στρώσεις λιωμένης σοκολάτας.
  18. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  19. Βγάζω από το ψυγείο και την αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
  20. Αφαιρώ το μπολ και τη μεμβράνη.
  21. Ραντίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω κόβοντας σε κομμάτια.

paxxi.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact