ΥΓΕΙΑ

Τελευταία ενημέρωση: Πάνω από 42 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει σημειώσει άνοδο το τελευταίο 24ώρο σύμφωνα με το worldometers.

Πάνω από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό, ενώ σχεδόν 31 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, ενώ ακολουθεί η Ινδία και η Βραζιλία.

Ο ιός εξαπλώνεται πιο γρήγορα από ό, τι την άνοιξη δήλωσε ο επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Arnaud Fontanet.

“Ο ιός κυκλοφορεί ταχύτερα … Η επανεμφάνιση της πανδημίας ξεκίνησε τον Αύγουστο”, δήλωσε ο Fontanet, επιδημιολόγος, στο BMF TV, προσθέτοντας ότι η καταπολέμηση της νόσου θα ήταν “μαραθώνιος”.

Πρόσθεσε ότι τα άτομα με ομάδα αίματος «Ο», είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από τον ιό, σύμφωνα με την έρευνά τους.

Η Πολωνία σχεδιάζει να περιορίσει τα εστιατόρια για να περιορίσει τον ιό

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων της Ρωσίας έφτασε το υψηλό ρεκόρ των 17.340, συμπεριλαμβανομένων 5.478 στη Μόσχα, ανεβάζοντας τον εθνικό αριθμό στα 1.480.646 από την έναρξη της πανδημίας.

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων κατέγραψε 1.923 νέες μολύνσεις και 132 επιπλέον θανάτους, τη μεγαλύτερη καθημερινή αύξηση των θυμάτων σε 15 ημέρες.

Η Σλοβακία κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιας καταγραφής 2.581 νέων κρουσμάτων, ανέφερε ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς από το πρακτορείο ειδήσεων TASR στο κοινοβούλιο.

Η Σουηδία βλέπει μια αύξηση στις λοιμώξεις και εισάγει στοχοθετημένα μέτρα, αλλά η χώρα που φημίζεται ότι αρνήθηκε το LockDown εμμένει στα όπλα της και επιμένει ότι οι καταναγκαστικές μέθοδοι δεν είναι ο τρόπος να ακολουθήσουν.

Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί σε 10 ημέρες, ξεπερνώντας 200.000 ημερήσιες λοιμώξεις για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Reuters, με πολλές χώρες της Νότιας Ευρώπης να αναφέρουν τα υψηλότερα περιστατικά μιας ημέρας αυτήν την εβδομάδα.

Η Ουκρανία κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ 7.517 υποθέσεων, ανέφερε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, από ένα προηγούμενο ρεκόρ 7.053.

Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων ανήλθε σε 330.396.

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε 14.151 νέες περιπτώσεις, από 14.968 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Η επιστιμονική ομάδα της ιαπωνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας σχεδιάζει να προτείνει την παράταση των διακοπών της Πρωτοχρονιάς κατά περίπου μία εβδομάδα έως τις 11 Ιανουαρίου, ανέφερε το Kyodo News.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11.242 σε 403.291, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI).

Οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 49 σε 9.954, σύμφωνα με τα αποτελέσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανέφερε 6.612 επιπλέον κρούσματα και 479 περισσότερους θανάτους στη χώρα, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό κρουσμάτων σε 874.171 και ο αριθμός των νεκρών σε 87.894.

Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι ο πραγματικός αριθμός των μολυσμένων ατόμων είναι πιθανώς σημαντικά υψηλότερος από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact