ΥΓΕΙΑ

«Θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στην ψυχική υγεία»

Με στόχο να καθησυχάσει τους φόβους των εργαζομένων και να τονίσει ότι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί, η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα είχε συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δαφνί», ενώ σήμερα συναντιέται με τους εργαζόμενους στο «Δρομοκαΐτειο».

Η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι, από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει η διάθεση συνεργασίας με τους εργαζομένους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, των οποίων, όπως είπε, η εμπειρία και ο ρόλος είναι νευραλγικός για τη διαδικασία της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, αιφνιδιασμοί εκατέρωθεν, δε χωρούν.

Κατά τις συναντήσεις, η υφυπουργός επεσήμανε ότι στόχος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι η αποασυλοποίηση των ψυχικά πασχόντων, η προστασία των δικαιωμάτων τους και η άρση του κοινωνικού στίγματος σε βάρος τους. Όσον αφορά στις δομές, τόνισε, ότι ο μετασχηματισμός των υφιστάμενων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015, με σταθερά βήματα και με πρόγραμμα.

Αναφερόμενη στο προσωπικό, σημείωσε πως πρόκειται να αξιοποιηθεί πλήρως όλο το ανθρώπινο δυναμικό στην ψυχική υγεία, απορροφώντας όλες τις ειδικότητες και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους. Όπως είπε, αυτό έγινε ήδη πράξη για τα καταργηθέντα ψυχιατρικά νοσοκομεία, με την ψήφιση του νόμου 4272/2014 και αυτό το πρότυπο θα ακολουθηθεί. Πρόσθεσε μάλιστα, πως για τη στελέχωση των μονάδων που θα προταθούν ενόψει του μετασχηματισμού των ψυχιατρικών νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει 1.300 θέσεις ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Σε ό,τι αφορά την επιχορήγηση ύψους 30 εκατ. ευρώ, που πρόσφατα ζήτησε η ίδια από τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο, Lazlo Andor, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα διατεθούν στην ανάπτυξη υποδομών και δράσεων σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ προστασίας στην περιφέρεια και να ανασχεθεί η ροή ασθενών προς το κέντρο, με σκοπό να ωφεληθούν σημαντικά οι ψυχικώς πάσχοντες.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact