ΥΓΕΙΑ

Το μυστικό που τους κάνει «άτρωτους»: Ποιοι δεν κολλάνε κορωνοϊό ακόμα κι αν εκτεθούν στον ιό δεκάδες φορές

Αν και έχουν περάσει ήδη 2,5 χρόνια από την στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν έχουν κολλήσει!

Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν μια εξήγηση και να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους να μοιάζουν άτρωτοι απέναντι στον covid.

Για να μην σας κουράζουμε με δευτερεύουσας σημασίας «σάλτσες», σας μεταφέρουμε την άποψη των ειδικών οι οποίοι συγκλίνουν στην θέση ότι δεν προκύπτει η ύπαρξη κάποιου «μαγικού» στοιχείου που έχουν, σε αντίθεση με εμάς τους υπόλοιπους τους… κοινούς θνητούς.

Αρχικά οι επιστήμονες τονίζουν το υψηλής πιθανότητας ενδεχόμενο πολλοί συμπολίτες μας απλά να μην βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν προσβλήθηκαν από αυτόν. Θεωρούν, δηλαδή, ότι αρκετοί είναι εκείνοι που ίσως να ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί ενώ άλλοι ίσως να είχαν τόσο ήπια συμπτώματα, όμοια με αυτά κάποιας άλλης ίωσης ή λοίμωξης, την οποία μπορεί να μην παρατήρησαν καν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκέψης εντάσσεται και η συχνότητα των τεστ.

Με λίγα λόγια, σε όσο λιγότερα τεστ υποβάλλεται κανείς, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί θετικός, ειδικά εάν δεν νιώθει άρρωστος.

Σύμφωνα μάλιστα με μια συγκεντρωτική μελέτη στο τέλος του 2021 το 40% των επιβεβαιωμένων μολύνσεων δεν είχε συμπτώματα την περίοδο ανίχνευσης των κρουσμάτων.

Πέρα όμως από αυτούς, όντως ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων συνεχίζουν να μην κολλάνε covid, την ίδια ώρα που άλλοι έχουν περάσει σχεδόν από κάθε μετάλλαξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς θεωρείται πιθανή μια συσχέτιση με γονίδια, όπως συμβαίνει και με κάποιες άλλες παθήσεις, χωρίς όμως αυτή να μπορεί να ερμηνευθεί πλήρως.

Ορισμένοι έχουν παρατηρήσει μια σχέση της ηπιότητας ή βαρύτητας των συμπτωμάτων ανάλογα με την ομάδα αίματος και θεωρούν ότι πιθανότατα να επηρεάζει και την μεταδοτικότητα, ενώ κυρίαρχο ρόλο φαίνεται πως παίζουν, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τα αντισώματα.

Ο λοιμωξιολόγος Ουλφ Ντίτμαρ προσθέτει μάλιστα ότι υπάρχει μια ειδική υποκατηγορία αντισωμάτων για τις λοιμώξεις κορονοϊού. «Η μέτρηση όμως είναι περίπλοκη, οπότε κανείς δεν θέλει να ξέρει, εάν έχει αυτά τα αντισώματα ή όχι», τονίζει.

Τέλος έχει παρατηρηθεί ότι γενικότερα υπάρχουν άνθρωποι με ανοσοποιητικό σύστημα πολύ πιο δυνατό που ίσως έχει την δυνατότητα να αντισταθεί στον ιό και να τον πετάξει εκτός οργανισμού τόσο γρήγορα ώστε να μην είναι δυνατή καν η ανίχνευσή του.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact