ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα σοκολάτα καραμέλα

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 90 γρ. κακάο
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. γιαούρτι

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • 400 γρ. dulce de leche
  • 50 γρ. pretzels
  • 10 καραμέλες βουτύρου
  • 10 μικρές βάφλες
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. τρουφάκια σοκολάτας
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά το μπέικιν, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυροκακαώνουμε τρείς στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Αν δεν έχουμε 3 ίδιες φόρμες, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 εκ. και μόλις ψηθούν κόβουμε 3 ίδια κομμάτια με ένα κουπάτ.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε λίγο από τη βουτυρόκρεμα στην πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το ένα παντεπάνι. Βάζουμε, το λιγότερο όμορφο εμφανισιακά, στη βάση.
  • Βάζουμε το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα από πάνω και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. dulce de leche και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα και 1 κ.σ. dulce de lecheΑκολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι.

Για το σερβίρισμα

  • Διακοσμούμε με τις βάφλες σπασμένες, τα pretzel και τις καραμέλες.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Περιχύνουμε πάνω από την τούρτα με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τα τρουφάκια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact