ΥΓΕΙΑ

Τρεις φυσικές συνταγές για να αφαιρέσετε πλάκα και πέτρα απο τα δόντια

Η πέτρα δημιουργεί ένα “γόνιμο έδαφος” για τα βακτήρια του στόματος, που τρέφονται με τα σάκχαρα από τις τροφές που καταναλώνετε. Επίσης, σχηματίζει οξύ κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το οποίο διασπά το σμάλτο των δοντιών, οδηγώντας σε οδοντικές κοιλότητες.

Τα βακτήρια παράγουν επίσης τοξίνες, που προκαλούν διάφορα περιοδοντικά προβλήματα (δηλαδή στα ούλα

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στην συσσώρευση πλάκας, όπως κακή στοματική υγιεινή, η κακή τεχνική στο βούρτσισμα, οι κακές διατροφικές επιλογές, η κληρονομικότητα και η μη επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Εκτός από την τακτική στοματική υγιεινή, μπορείτε να εφαρμόσετε και κάποιες φυσικές θεραπείες για την αφαίρεση της πλάκας και πέτρας:

Στοματική υγιεινή: Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα, που ονομάζεται επίσης διττανθρακικό νάτριο, είναι μια πολύ καλή φυσική θεραπεία για την αφαίρεση της πλάκας. Εξουδετερώνει τα οξέα στο στόμα, μειώνοντας έτσι την ποσότητα των επιβλαβών βακτηρίων σε αυτό. Βοηθά επίσης στην λεύκανση και την πιο υγιή εμφάνιση των δοντιών σας.

Έρευνα του 2008, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Clinical Dentistry, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να αφαιρέσει πιο αποτελεσματικά την πλάκα σε σύγκριση με άλλα προϊόντα που δεν περιέχουν σόδα.

  • Βάλτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας σε μια υγρή οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας με αυτό. Ξεπλύνετε το στόμα και τα δόντια σας πολύ καλά με χλιαρό νερό
  • Εναλλακτικά, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Βουτήξτε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα στο μείγμα. Βουρτσίστε απαλά τα δόντια σας με αυτήν τη σκόνη
  • Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με αρκετό υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), για να φτιάξετε μια πάστα. Χρησιμοποιήστε τη για να βουρτσίσετε τα δόντια και τα ούλα σας, φτύνοντας πάντα και ξεπλένοντας καλά το στόμα σας.
  • Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες μία ή δύο φορές την εβδομάδα

Σημείωση: Μην χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα πάρα πολύ συχνά, καθώς μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σε βάθος χρόνου.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact