ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιζκέικ εύκολο με μελομακάρονα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή, για να αξιοποιήσουμε τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν.

Προετοιμασία: 0:10′ Εύκολη Μερίδες: 6-8

Υλικά

Για τη βάση
25 μελομακάρονα περίπου (ανάλογα με το μέγεθος τους αρκετά για να καλύψουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας 20 εκατ.)
4 κ.σ μαλακό βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)

Για την κρέμα cheesecake
250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια

Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη βάση, από το cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, αλέθουμε τα μελομακάρονα ή τα τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ, τα ψιχουλιάζουμε δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ταψάκι 20 εκατοστών για lemon pie.

Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμ.δωμ.), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι. Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή.

Αδειάζουμε την κρέμα του cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Εναλλακτικά βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Για την σάλτσα βύσσινο
Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός. Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα βύσσινο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Extra Tips

-Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.

-Αν περισσέψει cheesecake, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμ. δωμ. να μαλακώσει λίγο η κρέμα.

argiro.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Διαδικτυακό «ξύλο» Πορτοσάλτε-Τριανταφυλλόπουλου για τη βόμβα στο ΣΚΑΪ

Και τι δεν έγραψαν στα μηνύματα που αντάλλαξαν…

Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Κατάθεση σε αστυνομικούς δίνει ο 19χρονος Αλβανός που…

“Έτσι σκοτώσαμε την Ελένη Τοπαλούδη”

Ο 19χρονος Αλβανός περιγράφει αναλυτικά το έγκλημα με…

Ρωσία – Ουκρανία: Παγκόσμια ανησυχία για θερμό επεισόδιο

Εκτάκτως συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων…

Ζώδια Δεκεμβρίου 2018 απο τον Κώστα Λεφάκη

Οι προβλέψεις του αστρολόγου Κώστα Λεφάκη για τον…

Χειλουδάκη: «Με άρπαξαν τρεις άντρες και με βίαζαν για τρεις μέρες»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας…

Επιμένει η Τουρκία – Φτιάχνει χάρτες και… εξαφανίζει Κρήτη και Καστελόριζο!

Τη θεωρία »εξαφάνισης» του Καστελόριζου και τη μη…

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Τα μυστικά για να πάρετε έως 1.400 ευρώ

Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα, όπου οι δικαιούχοι θα…

Αποφυλακίστηκε ο Γ. Μεταξάκης, ο παιδοκτόνος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο Γιώργος Μεταξάκης, ο παιδοκτόνος που συγκλόνισε όλο…

ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ

Στο ύψος της συνοριακής γραμμής από την Τοπική…
contact