ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιζκέικ εύκολο με μελομακάρονα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή, για να αξιοποιήσουμε τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν.

Προετοιμασία: 0:10′ Εύκολη Μερίδες: 6-8

Υλικά

Για τη βάση
25 μελομακάρονα περίπου (ανάλογα με το μέγεθος τους αρκετά για να καλύψουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας 20 εκατ.)
4 κ.σ μαλακό βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)

Για την κρέμα cheesecake
250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια

Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη βάση, από το cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, αλέθουμε τα μελομακάρονα ή τα τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ, τα ψιχουλιάζουμε δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ταψάκι 20 εκατοστών για lemon pie.

Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμ.δωμ.), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι. Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή.

Αδειάζουμε την κρέμα του cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Εναλλακτικά βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Για την σάλτσα βύσσινο
Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός. Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα βύσσινο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Extra Tips

-Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.

-Αν περισσέψει cheesecake, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμ. δωμ. να μαλακώσει λίγο η κρέμα.

argiro.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μποντιμπιλντεράς που έκανε ενέσεις με λάδι κινδυνεύει η ζωή του

Ένας bodybuilder έκανε ενέσεις λάδι στα χέρια του…

Έξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με Τζανακόπουλο, Πολάκη, Παππά

Όλοι εναντίον όλων για την συντριβή στις κάλπες…

Στήνουν προβοκάτσια στη Θράκη οι Τούρκοι

Λίγοι αλλά και αρκετοί ταυτόχρονα διέκριναν το βράδυ…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Η πραγματικότητα πίσω απο τις ομιλίες του Τσίπρα

Το παιχνίδι που παίχτηκε πριν τις εκλογές της…

Δεν εκλέγεται το Τζέισον Αντιγόνη στην Περιφέρεια Αττικής

Δείτε πώς τα πήγε το Τζέισον Αντιγόνη στην…

Χανιά: Ήρωας – υπάλληλος ταβέρνας σώζει πελάτη από πνιγμό

Το Σάββατο το βράδυ, ένας πελάτης την ώρα…

Ευρωβουλευτής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Εδώ λοιπόν προκύπτει ένα ερώτημα: Πώς θα ταξιδέψει…

Παραιτήθηκε η Μεγαλοοικονόμου

Την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του…
contact