ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλικές διαστάσεις η παίρνει φωτιά στον Έβρο – Δύσκολη νύχτα για Σουφλί, Δαδιά και Κορνοφωλιά

Φωτιά: Ο Έβρος καίγεται για 13η ημέρα και το 112 κάλεσε τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, αφού ανά πάσα στιγμή το κυρίως μέτωπο μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση και να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Βιβλικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Έβρο. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις απειλούν διαρκώς κατοικημένες περιοχές, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν πυροσβέστες και εθελοντές. Το βράδυ της Πέμπτης (31/08) οι κάτοικοι στο Σουφλί έλαβαν ξανά μήνυμα από το 112, το οποίο τους προέτρεπε να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα, μάλιστα, έφτασε σε όλους όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Έβρου και σε χωριά όπως η Κορνοφωλιά και η Δαδιά.

Στην περιοχή η κατάσταση είναι αποπνικτική, καθώς όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του βλέπει το κόκκινο της φωτιάς να ξεπηδά μέσα στη νύχτα. Το μέτωπο έχει διασπαστεί σε πολλά μικρότερα, τα οποία καίνε και κινούνται. Οι ισχυροί άνεμοι και οι αλλαγές κατεύθυνσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τις τελευταίες ώρες η ένταση έχει πέσει κάπως, ωστόσο, σπρώχνει τη φωτιά προς Σουφλί, Κορνοφωλιά και Δαδιά. Το θετικό είναι ότι στη διάρκεια της νύχτας η ένταση των ανέμων θα πέσει περισσότερο, ωστόσο, κανείς στον Έβρο δεν πρόκειται να κοιμηθεί όσο η φωτιά περιτριγυρίζει τα χωριά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος υποστήριξε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Η Παρασκευή (1/9) αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί και αναμένονται βοριάδες που θα στρέψουν προς το δάσος της Δαδιάς, για ακόμα μία φορά, τη φωτιά δημιουργώντας έτσι νέα προβλήματα στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Μέτωπο 15 χιλιομέτρων στον Έβρο

Όπως μετέδωσε νωρίτερα απεσταλμένη του Open, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα και πλέον απειλεί ανοικτά όλη την περιοχή στο Σουφλί. Μεγάλος «εχθρός» των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση και απειλούν κάθε φορά και διαφορετική περιοχή.

Νωρίτερα, η φωτιά πέρασε από τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρών, και ενώ είχε πάρει κατεύθυνση προς την Κορνοφωλιά και απείλησε μοναστήρι της περιοχής, οι άνεμοι τη «γύρισαν» προς τα χωριά Πρωτοκλήσι και Αγριανή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact