ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ετοιμος και ο στρατός να επέμβει με δύο λόχους και 24 λέμβους

Χαοτικές είναι οι καταστάσεις στο Βόλο με την περιοχή να έχει ήδη δεχθεί μεγάλους όγκους νερού. Δρόμοι, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεν υπάρχει ρεύμα σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Για τους παραπάνω λόγους σε πλήρη ετοιμότητα είναι 2 Λόχοι του Στρατού με 24 λέμβους ώστε να επέμβουν.

Επίσης για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας «Elias» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της Λαμίας και της Εύβοιας σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται οι και άλλες μονάδες του στρατού.

Συγκεκριμένα, έχουν διαθέσει 831 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ και 120 άτομα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Θεσσαλία, 24 άτομα στην περιοχή της Λαμίας και 17 άτομα στις Ροβιές Εύβοιας.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί δέκα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), εκ των οποίων 7 στην Θεσσαλία, 1 στην Λαμία και 2 στις Ροβιές Εύβοιας, 44 οχήματα γενικής χρήσης (37 στην Θεσσαλία, 5 στη Λαμία και 2 στις Ροβιές Εύβοιας), 3 ειδικά οχήματα με εξοπλισμό απολύμανσης, 68 μηχανήματα έργου, 2 γέφυρες Bailey σε Καλά Νερά Μαγνησίας και Στουρναραίικα Τρικάλων, δύο γεννήτριες, 61 λέμβοι (46 στην Θεσσαλία και 15 στη Λαμία), έξι λεωφορεία, ένα όχημα περισυλλογής (Leo Standard), ένα μηχάνημα εξυγίανσης ύδατος και τέσσερις φωτιστικοί πύργοι.

Ακόμη, έχουν διατεθεί έκτα ελικόπτερα Huey, ένα Chinook στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ένα S-70, ένα Super Puma και ένα ΑΒ-205 στην 111 Πτέρυγα Μάχης ενώ ένα αρματαγωγό βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου.

Παραμένουν σε ετοιμότητα διάθεσης τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και το ΚΕΔΑ Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Επισημαίνεται ότι το σύνολο του διατιθέμενου προσωπικού πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω ως απαιτηθεί και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το σύνολο των τμημάτων «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης εντός στρατοπέδων στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης αλλά και 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 14 λέμβους.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ακόμη 61 οχήματα γενικής χρήσης, 29 μηχανήματα έργου, έντεκα γεννήτριες, 14 λεωφορεία, δύο οχήματα περισυλλογής, έξι πυροσβεστικά, τέσσερα υδροφόρα οχήματα, τέσσερα οχήματα μεταφοράς λυμάτων, δύο συγκροτήματα άντλησης αλλά και δέκα οχήματα Υγειονομικού.

Από ιπτάμενα μέσα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ένα ελικόπτερο Chinook και ένα Super Puma ενώ από μέσα του Πολεμικού Ναυτικού μια φρεγάτα βρίσκεται στην Κάρυστο ενώ ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact