ΥΓΕΙΑ

Βορίδης: Πρέπει να υπάρξει διαδικασία ατομικής αξιολόγησης

Τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Γεννηματάς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο αναπληρωτής γραμματέας του νοσοκομείου, Ευάγγελος Τριγώνης, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

«Έχουμε τραγικές ελλείψεις. Πάνω από 300 νοσηλευτές λείπουν, απουσιάζουν επίσης 90 γιατροί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι. Αυτά έχουν τραγικές συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου», είπε ο κ. Τριγώνης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέλει μέσω της αξιολόγησης να απολύσει εργαζομένους και όχι να προσλάβει.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι υπάρχει συνεχής προσπάθεια να γίνουν προσλήψεις. «Οι προσλήψεις θα τρέξουν μέσα στο 2014, αλλά πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν και το νοσοκομείο Γεννηματάς», είπε ο αρμόδιος υπουργός.

Στη συνέχεια στο «τραπέζι» του διαλόγου ήρθε το θέμα της αξιολόγησης με τον κ. Βορίδη να τονίζει: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνδέεται ο αγώνας που κάνουν οι εργαζόμενοι με την άρνηση της ατομικής αξιολόγησης. Πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία ατομικής αξιολόγησης». Και πρόσθεσε: «Ενοχλεί η δέσμευση του 15% κάποιους».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact