ΥΓΕΙΑ

Βουλωμένη μύτη: Πώς θα αποφύγετε το συνάχι με μία απλή συνήθεια

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, πολλοί από εμάς υποφέρουν από μία μόνιμα βουλωμένη μύτη. Μπορεί να νομίζουμε ότι ευθύνεται το κρύο ή κάποια ελαφριά ίωση, αλλά κάποιες φορές η αιτία είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με ειδικό που μίλησε στη New York Post, τα καθαρά σεντόνια είναι το κλειδί για μία υγιή μύτη όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς ένα βρώμικο κρεβάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τα ρουθούνια, αλλά και τα αυτιά και το λαιμό μας.

Υγιεινές συνήθειες

«Αν και ακούγεται αυτονόητο, θα εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι δεν αλλάζουν σεντόνια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα», δήλωσε στο μέσο η Δρ. Χάνα Πατέλ.

«Όταν κοιμόμαστε με σεντόνια γεμάτα σκόνη και νεκρό δέρμα, ερεθίζεται η αναπνευστική οδός, ενώ προσβάλλονται χειρότερα όσοι έχουν αλλεργίες», συνέχισε.

Ο ωτορινολαρυγγολόγος Άρθουρ Μόλερ πληροφόρησε επίσης πως η αλλαγή σεντονιών δεν είναι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε το αναπνευστικό μας. «Η καθαριότητα και στα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού θα βοηθήσει με τη γύρη ή άλλα αλλεργιογόνα που συσσωρεύονται στο σπίτι σας».

Πρόσθεσε επίσης πως οι συγκεντρώσεις αλλεργιογόνων σε μία κρεβατοκάμαρα επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου καθώς τα εισπνέουμε, με τις μαξιλαροθήκες να είναι οι κύριοι «ύποπτοι», αφού έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να «στεγάζουν» περισσότερα μικρόβια από το καπάκι της λεκάνης.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Σχετικά με το ποιες ομάδες υποφέρουν πιο συχνά από «φραγμένη» μύτη, μία πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως λιγότεροι από τους μισούς άντρες πλένουν ή αλλάζουν τακτικά τα σεντόνια τους, ενώ οι γυναίκες τα περιποιούνται σχεδόν μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Ο Δρ. Μόλερ πρότεινε, πέρα από το καθάρισμα των υφασμάτων, και τακτική καθαριότητα με την ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στους χώρους που χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, πρότεινε την αγορά συνθετικών υφασμάτων, τα οποία δεν συγκεντρώνουν τόσα ακάρεα όσο τα βαμβακερά, καθώς και την απομάκρυνση των κατοικιδίων από τα δωμάτια όπου κοιμόμαστε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact