ΥΓΕΙΑ

Χωρίς εμβόλια παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών στο Αγρίνιο

Χωρίς παιδικά εμβόλια εδώ κι ένα χρόνο έχουν μείνει τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών στο Αγρίνιο αλλά και πανελλαδικά.

Οι οικογένειες που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη είναι πλέον αναγκασμένες να αγοράζουν πληρώνοντας από την τσέπη τους ακόμη και τα πλέον βασικά εμβόλια για την υγεία των παιδιών τους, ενώ κατακλύζουν κατά δεκάδες καθημερινά τα γραφεία του ΠΙΚΠΑ στο Αγρίνιο ζητώντας την βοήθεια των εργαζόμενων που κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν τις αδυναμίες της Πολιτείας.

Το πρόβλημα προέκυψε τον Ιούνιο του 2013, όταν με υπουργική απόφαση τα εμβόλια έπαψαν να χορηγούνται πλέον από το φαρμακείο του νοσοκομείου Αγρινίου και η ευθύνη μεταφέρθηκε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το agriniopress, πρόκειται για σημαντικά εμβόλια για την υγεία των παιδιών, όπως είναι αυτά για την ηπατίτιδα Β’, τον πνευμονιόκοκκο, την ιλαρά, την ερυθρά και άλλες ασθένειες, για τις οποίες προβλέπεται ο εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού.

Ο διευθυντής μάλιστα του Κέντρου Υγείας Θέρμου στο οποίο υπάγεται το ΠΙΚΠΑ Αγρινίου, καταδεικνύει και μια σοβαρή κοινωνική προέκταση του συγκεκριμένου προβλήματος, αφού όπως ανέφερε, υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να γραφτούν στο σχολείο γιατί δεν έχουν πραγματοποιήσει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact