ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί έρχονται μετά τον Ερντογάν; «Μας χώνει…παλούκι ο “φίλος” σου»

Σαν ύαινες έχον μαζευτεί όλοι γύρω από το πολιτικό «πτώμα» που λέγεται Ερντογάν.

Στην ομοβροντία «πυρών» των τελευταίων ημερών από αντιπολιτευόμενους πολιτικούς ήρθαν να προστεθούν τα «βέλη» της αρχηγού του ακροδεξιού “Καλού Κόμματος”, Μεράλ Ακσενέρ, κατά του Ερντογάν.

Η «λύκαινα» που πολλάκις έχει καταφερθεί με ειδεχθείς χαρακτηρισμούς κατά των Ελλήνων έστρεψε την προσοχή της στους Ερντογάν και Πούτιν.

Δεν έλειψαν και τα…καρφιά της για την κατάσταση της υγείας του “σουλτάνου”:

«Κύριε Ερντογάν, προφανώς έχεις άνοια, προφανώς έχεις σύνδρομο εξάντλησης, όπως το κόμμα σου. Έχεις κουραστεί πια. Ο κ. Ερντογάν δυσκολεύεται πλέον να θυμηθεί. Συνιστώ στον κ. Ερντογάν να μην παραμελεί τη βιταμίνη Β και να λύνει sudoku αντί να παίζει μπάσκετ. Το πρόβλημα της μνήμης ενός προέδρου αποτελεί εθνικό ζήτημα».

Παρόμοιες δηλώσεις θυμίζουμε πως είχε κάνει προ ημερών και ο αρχηγός της κεμαλικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου:

«Είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε έκθεση για την υγεία του Ερντογάν – έκθεση υγείας από ανεξάρτητο ίδρυμα. Κι αυτό πρέπει να το κάνει αμέσως».

Ωστόσο η επίθεση της Ακσενέρ, η οποία μεγαλώνει την πολιτική της δύναμη εκμεταλλευόμενη τις δημοσκοπικές απώλειες του Ερντογάν ιδίως στους φανατικούς ισλαμιστές, αφορούσε και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά καιρούς η…περίεργη σχέση Πούτιν-Ερντογάν έχει απασχολήσει τους αντιπάλους του Ερντογάν, όμως αυτή τη φορά η “Λύκαινα” φαίνεται να ξεπέρασε τα όρια:

«Την ώρα που ο κόσμος μιλάει για ενεργειακή κρίση προ των θυρών, τί κάνουν ο μεγάλος οικονομολόγος κι ο γκουρού της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ερντογάν και οι φίλοι του; Ρωτάω τον κ. Ερντογάν. Γιατί αγοράζουμε το φυσικό αέριο σε τόσο υπερβολική τιμή παρά τη αγαστή σχέση που έχεις με τον Πούτιν;

Η Γερμανία και η Βουλγαρία αγοράζουν φυσικό αέριο 40% και 50% φθηνότερα από την Τουρκία. Είναι αυτές οι χώρες πλουσιότερες από την Τουρκία ή οι σχέσεις τους με τη Ρωσία είναι καλύτερες; Από όσο βλέπω, ούτε αυτό είναι… Δεν έχουμε ακόμη ακούσει το «φίλε μου Πούτιν» να βγαίνει από το στόμα των ηγετών αυτών των χωρών.

Στην πραγματικότητα, δεν τους είδαμε να δοκιμάζουν παγωτό μαζί. Εμείς είμαστε αυτοί που αγοράζουμε πυρηνική ενέργεια, τους S-400 και αγωγούς φυσικού αερίου. Είμαστε αυτοί που εξαρτηθήκαμε περισσότερο από τη Ρωσία για φυσικό αέριο. Γιατί μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, γιατί τρώμε αυτό το παλούκι από “φίλο”;

Αυτό γίνεται με το φυσικό αέριο, είναι μια αντανάκλαση της κρατικής κρίσης, στην οποία έχει βυθιστεί η Τουρκία από τον κ. Ερντογάν και τους φίλους του. Ενώ συζητάμε για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, η κρατική BOTAŞ και η TPAO, που εξορύσσει φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα βγαίνουν προς πώληση. Αυτά τα βήματα που κάνετε για τους δικούς σας αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία».

Να σημειωθεί πως και στο πρόσφατο παρελθόν αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, που το 2023 θα διεκδικήσουν την ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν, έχουν στραφεί ενάντια στον Πούτιν.

Το ερώτημα που αναπόφευκτα γεννάται είναι το εξής:

Τι θα γίνει στο (πολύ πιθανό) σενάριο που ο Ερντογάν πολύ σύντομα αποτελεί παρελθόν από την ηγεσία της Τουρκίας, κλείνοντας έναν κύκλο σχεδόν 20 ετών; Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στις σχέσεις της γείτονος με τον Πούτιν;

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact