ΚΟΣΜΟΣ

Αγρίεψε ο Χαφταρ: Απειλεί ευθέως τον Ερντογάν με πόλεμο

Ευθεία πρόκληση του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ο οποίος μέσα από μήνυμά του προκαλεί ευθέως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εποχή των αποικιακών ψευδαισθήσεών σας έφτασε στο τέλος και πρέπει να διαλέξετε αν θα πολεμήσετε ή θα φύγετε» ανέφερε στο μήνυμά του ο Χάφταρ.

Ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης δήλωσε ότι «η ανεξαρτησία δεν αξίζει όσο ο τουρκικός στρατός καταλαμβάνει τμήματα της χώρας μας», προσθέτοντας πως πρέπει να φύγει και αυτό θα γίνει είτε ειρηνικά είτε με πόλεμο».

Ο Χαφτάρ απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία, τονίζοντας ότι οι οθωμανικές φαντασιώσεις του καθεστώτος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν τελειώσει και η χώρα της Λιβύης δεν θα καταστεί ποτέ μέρος τους.

«Η εποχή των αποικιακών ψευδαισθήσεών σας έχει τελειώσει και πρέπει να επιλέξετε αν θα φύγετε ή θα πολεμήσετε», είπε κατά τη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση στην αεροπορική βάση Μπενίνα, στη Βεγγάζη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 69ης επετείου της ανεξαρτησίας της Λιβύης.

Αψηφά τη λαϊκή βούληση

Ο Χαφτάρ, επισκεπτόμενος μοίρα με αεροσκάφη MiG-21, είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προσβλέπουν στην ειρήνη και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός με την ελπίδα ότι θα γίνουν σεβαστές οι νόμιμες φιλοδοξίες των Λίβυων, θα επιβληθεί η ειρήνη και θα σταματήσουν τον επιτιθέμενο. Σημείωσε ότι ο επιτιθέμενος δεν σταμάτησε να στέλνει μισθοφόρους και όπλα κάθε είδους, κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον των Λίβυων, αψηφώντας τη λιβυκή βούληση και υποτιμώντας τις ανθρώπινες αξίες.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανέφερε ότι η Τουρκία επιμένει να στέλνει νέους μισθοφόρους και εξοπλισμό και να κατασκευάζει βάσεις και εγκαταστάσεις.

«Ολα αυτά αντικατοπτρίζουν την επιμονή της Τουρκίας στον πόλεμο και την αυταπάτη ότι θα επιτύχει τα όνειρα της επέκτασής της για τον έλεγχο των πετρελαϊκών πηγών προκειμένου να καρπωθεί από τον πλούτο και την οικονομία μας και κατόπιν να διεισδύσει στα βάθη της Αφρικής», τόνισε ο Χαφτάρ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact