ΚΟΣΜΟΣ

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία καλεί εθελοντές να γεμίσουν τα άδεια ράφια

Το φαινόμενο ονομάζεται «χάμστερινγκ» – Ποια προϊόντα επέλεξαν οι καταναλωτές

Κάλεσμα σε φοιτητές, των οποίων τα πανεπιστήμια έκλεισαν λόγω κορονοϊού, να βοηθήσουν ώστε να ξανατροφοδοτήσει τα ράφια του, απηύθυνε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Γερμανία, έπειτα από την «επιδρομή» των καταναλωτών που τα άδειασαν από βασικά αγαθά -ένα φαινόμενο που στη Γερμανία ονομάζεται «χάμστερινγκ».

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, η REWE, κάλεσε όποιον θέλει να συμβάλει εθελοντικά στα καταστήματά της να κάνει αίτηση άμεσα και χωρίς άλλες διαδικασίες, απευθυνόμενη και στους φοιτητές, οι οποίοι μετά το κλείσιμο των πανεπιστημίων τους δεν έχουν με τι να απασχοληθούν.

«Εμείς στα REWE και στα Penny θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε την επαρκή τροφοδοσία με αγαθά του γερμανικού λαού. Ο καθένας μπορεί να βασίζεται σε αυτό», διαβεβαίωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αλυσίδας, Λιονέλ Σούκε.

Ωστόσο, η εικόνα στα σούπερ μάρκετ είναι ενδεικτική: σε ένα κατάστημα REWE στο κεντρικό Βερολίνο, τα ράφια ξέμειναν από χαρτί τουαλέτας, φαγητά σε κονσέρβα, γάλα μακράς διαρκείας, αλεύρι και βούτυρο, παρόλο που οι εργαζόμενοι έσπευδαν αμέσως να τα ξανατροφοδοτήσουν μόλις άδειαζαν.

Η Γερμανική Ένωση Λιανικού Εμπορίου (HDE) διέψευσε χθες τη φήμη πως θα περιορισθούν οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και διαβεβαίωσε τους καταναλωτές πως τα μέλη της θα φροντίσουν για την επάρκεια των αγαθών, παρά την πίεση που ασκείται στην παράδοσή τους και τις πιθανές καθυστερήσεις.

Για να αποφευχθούν ελλείψεις και να διευκολυνθεί η τροφοδοσία των καταστημάτων από τις αποθήκες, τα ομόσπονδα κρατίδια χαλάρωσαν τους περιορισμούς της κυκλοφορίας φορτηγών την Κυριακή (15/03), όπως και την εργασία κατά την ίδια ημέρα υπαλλήλων στην διανομή και τροφοδοσία.

«Υπάρχουν πολλά αγαθά στην αγορά. Εν τούτοις, καθυστερήσεις στο ένα ή το άλλο προϊόν θα είναι αναπόφευκτες για κάποιο προσωρινό χρονικό διάστημα», τόνισε ο γενικός διευθυντής της HDE, Στέφαν Γκετ. Ο ίδιος, πάντως, προειδοποίησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «εάν όλα τα νοικοκυριά αποθηκεύουν για μία μεγαλύτερη από το σύνηθες περίοδο, τότε αυτό θα φέρει στα όριά τους τις υπάρχουσες δομές τροφοδοσίας».

Έκκληση εναντίον του «χάμστερινγκ» απηύθυνε και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, παρόλο που στα σούπερ μάρκετ του κρατιδίου έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή και -όπως τόνισε- όσα πωλούν βασικά αγαθά, θα μπορούν να λειτουργούν την ημέρα αυτή από τις 12:00 μέχρι τις 18:00.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact