ΚΟΣΜΟΣ

«Ανησυχεί» ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα για τη «συμπεριφορά της Τουρκίας»

Ο Γερμανός πρέσβης τοποθετήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με την Τουρκία αλλά και τον κορωνοϊό.

Ανησυχητική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκία, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το δίλημμα που έχουμε οι Έλληνες, οι Γερμανοί, εμείς οι Ευρωπαίοι, είναι πόσο σκληροί θα πρέπει να γίνουμε απέναντι στην Τουρκία.

Επαινώντας το έργο της ελληνικής κβέρνησης, ο Έρνστ Ρέιχελ δήλωσε ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε «εξαιρετικά καλά την κρίση του κορωνοϊού, πολύ καλύτερα και από τη Γερμανία».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εν όψει της προεδρίας της ΕΕ που αναλαμβάνει η Γερμανία στις αρχές Ιουλίου, ο κ. Ρέιχελ ανέφερε πως πέρασε το lockdown στην Αθήνα προσθέτοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί καλύτερο τόπο για να το κάνει.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα του αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου, λέγοντας πως θα βρεθεί αντιμέτωπη ταυτόχρονα με δύο μεγάλες κρίσεις: την υγειονομική αλλά και την οικονομική.

Ο Γερμανός πρέσβης επισήμανε πως και σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η λογική και η ψυχραιμία έχουν χαθεί. O ίδιος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να στραφούμε μόνο στην Ευρώπη, όπως είπε. Για αυτό το λόγο, συνέχισε, εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να δείξουμε αλληλεγγύη.

Ο Γερμανός πρέσβης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πακέτο των 750 δισ. ευρώ παρά τις αντιρρήσεις κάποιων χωρών, αλλά όπως είπε θα χρειαστεί πολύς κόπος για αυτό. Επιπλέον, ο κ. Ρέιχελ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Γερμανία, εν μέσω πανδημίας, όπως το μεταναστευτικό, η πράσινη συμφωνία, το άνοιγμα των συνόρων.

Για το μεταναστευτικό είπε πως είναι ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα, η Γερμανία όμως, τόνισε, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει κοινά αποδεκτές λύσεις.

«Πιστεύουμε, είπε ο κ. Ρέιχελ, πως πρέπει να σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα και στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να μοιραστούμε το βάρος ως ΕΕ. Στόχος της Γερμανίας είναι, συνέχισε, να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα ενθαρρύνουν ακόμα και κράτη που αρνούνται σήμερα να δεχτούν πρόσφυγες στο έδαφος τους να το κάνουν. Χρειάζεται βέβαια ομοφωνία και αυτό κάνει το ζήτημα ακόμα πιο δύσκολο», επισήμανε ο πρέσβης.

Για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Έρνστ Ρέιχελ είπε πως πρόκειται για ιστορικές σχέσεις που έχουν τις ρίζες τους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συγχρόνως όμως είναι και περίπλοκες.

Στο ερώτημα της συντονίστριας της συζήτησης δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη αν θα πρότεινε την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στους Γερμανούς απάντησε θετικά και αποκάλυψε πως ήδη ενθάρρυνε τα ενήλικα παιδιά του να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές, όταν τον ρώτησαν αν είναι ασφαλής προορισμός.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact