ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευσαν σε κρουαζιερόπλοια να «δέσουν» λόγω κορονοϊού

«Είναι μια προσωρινή λύση για να αποτραπεί η μετάδοση ασθενειών» τόνισαν οι αρχές του Βιετνάμ

Υπό τον φόβο ότι μεταξύ των επιβατών τους μπορεί να υπήρχαν και άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, οι Αρχές του Βιετνάμ απαγόρευσαν σε δύο κρουαζιερόπλοια να ελλιμενιστούν, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ, αλλά και μια εταιρεία που οργανώνει κρουαζιέρες.

Το ένα από τα πλοία κατευθύνεται πλέον προς την Ταϊλάνδη, όπου θα του επιτραπεί να πιάσει λιμάνι, σύμφωνα με έναν Ταϊλάνδό αξιωματούχο.

Το πρακτορείο ειδήσεων VNA του Βιετνάμ μετέδωσε ότι οι Αρχές της επαρχίας Κουάνγκ Νινχ απαγόρευσαν την Πέμπτη (13/02) να αποβιβαστούν οι επιβάτες του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου AIDAvita. Το πλοίο είχε πιάσει προηγουμένως στις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, χώρες όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα του νέου κορονοϊού.

«Η απαγόρευση είναι μια προσωρινή λύση για να αποτραπεί η μετάδοση ασθενειών», πρόσθεσε το VNA επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η γερμανική εταιρεία, AIDA Cruises, στην οποία ανήκει το AIDAvita, δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την απόφαση αυτήν. Η AIDA Cruises είναι θυγατρική της Carnival Corp, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από το Κορόν των Φιλιππίνων στις 10 Φεβρουαρίου με προορισμό το Βιετνάμ. Ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί αύριο Σάββατο το Χα Λονγκ Μπέι, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Το πλοίο θα δέσει απόψε στο Λαέμ Τσαμπάνγκ της Ταϊλάνδης και οι επιβάτες θα εξεταστούν από γιατρούς αύριο το πρωί προτού τους επιτραπεί να αποβιβαστούν.

Στο νορβηγικό πλοίο Norwegian Jade, που ανήκει στην εταιρεία Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, απαγορεύτηκε επίσης να πιάσει λιμάνι στο Βιετνάμ για τους ίδιους λόγους. Ο πλοίαρχός του, ο Φρανκ Γιούλιουσεν, σε επιστολή του προς τους επιβάτες διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα του Covid-19 στο κρουαζιερόπλοιο. Κανένας από τους επιβάτες ή τα μέλη του πληρώματος δεν έχει διαβατήριο Κίνας, Μακάο ή Χονγκ Κονγκ και κανείς δεν έχει επισκεφθεί, ούτε πέρασε από περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα, σύμφωνα με την επιστολή του καπετάνιου.

Το Norwegian Jade κατευθύνεται και αυτό στο Λαέμ Τσαμπάνγκ της Ταϊλάνδης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact