ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη – «βόμβα» για συνωμοσία ΠΟΥ – Ιταλίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορήθηκε για συνωμοσία με το ιταλικό υπουργείο Υγείας για την κατάργηση μιας έκθεσης που αποκαλύπτει την κακοδιαχείριση της χώρας στην αρχή της πανδημίας κοροναϊού – η δημοσίευση της οποίας είχε σκοπό να αποτρέψει μελλοντικούς θανάτους.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κατακλύστηκε από την πανδημία. Η έκθεση, που εκπονήθηκε από τον επιστήμονα του ΠΟΥ, Francesco Zambon και 10 συναδέλφους σε όλη την Ευρώπη, χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του Κουβέιτ με στόχο την παροχή πληροφοριών σε χώρες που δεν έχουν πληγεί ακόμη.

Το έγγραφο ονομάστηκε «Μια άνευ προηγουμένου πρόκληση: Η πρώτη απάντηση της Ιταλίας στην Covid-19» το έγγραφο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ΠΟΥ στις 13 Μαΐου πριν καταργηθεί την επόμενη μέρα, όπως αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Guardian τον Αύγουστο. Η έκθεση των 102 σελίδων ανέφερε ότι το σχέδιο πανδημίας της Ιταλίας δεν είχε ενημερωθεί από το 2006 και ότι, επειδή δεν ήταν προετοιμασμένο, η αρχική απάντηση από τα νοσοκομεία ήταν «αυτοσχεδιασμένη, χαοτική και δημιουργική». Χρειάστηκε χρόνος για να διατεθεί επίσημη καθοδήγηση, πρόσθεσε η έκθεση.

Το έγγραφο φέρεται να αφαιρέθηκε κατόπιν αιτήματος του Ranieri Guerra, του βοηθού γενικού διευθυντή της ΠΟΥ για στρατηγικές πρωτοβουλίες. Ο Guerra ήταν ο γενικός διευθυντής προληπτικής υγείας στο ιταλικό υπουργείο υγείας μεταξύ του 2014 και του 2017, και ως εκ τούτου ήταν υπεύθυνος για την ενημέρωση του σχεδίου πανδημίας σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που έθεσε η ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Ο Guerra συγκαταλέγεται μεταξύ των επιστημόνων της ειδικής ομάδας Covid-19 της ιταλικής κυβέρνησης.

Πηγή: Guardian

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact