ΚΟΣΜΟΣ

Άθλιο δημοσίευμα της Hurriyet για τον Νίκο Αναστασιάδη: Είναι αλκοολικός και θέλει το ουίσκι του

Ένα άκρως προκλητικό άρθρο για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσίευσε η Hurriyet στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι αλκοολικός και γι αυτό διακόπηκαν οι συνομιλίες για το κυπριακό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί την Κυριακή στο Μανχάταν προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Γιουσούφ Κανλί συσχετίζει το πρόβλημα υγείας του προέδρου της Κύπρου με τον εθισμό του στο αλκοόλ ενώ βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα λέγοντας πως το ουίσκι φταίει για το τέλος των διαπραγματεύσεων και όχι οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατόπιν το ανακοινωθέντος της Κυπριακής Προεδρίας για υποβολή του Προέδρου Αναστασιάδη σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ ο Γιουσούφ Κανλί της Χουριέτ, προέβη σε αυθαίρετη συσχέτιση του προβλήματος υγείας του προέδρου με ένα υποτιθέμενο πρόβλημα αλκοολισμού.

Μάλιστα, ο «δημοσιογράφος» της Hurriyet αναφέρει πως ο καθορισμός του χρόνο όπου θα γίνει η επέμβαση στον Νίκο Αναστασιάδη συσχετίζεται με το πότε θα «καθαρίσει» ο οργανισμός του από το αλκοόλ! Ο Γιουσούφ Κανλί αποκαλύπτει πως πολλοί Ελληνοκύπριοι τον έχουν βομβαρδίσει με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να του παραπονεθούν ότι σαν δημοσιογράφος επικαλείται το «πρόβλημα αλκοολισμού» που έχει ο Νίκος Αναστασιάδης, κάτι που αποτελεί χτύπημα «κάτω από την ζώνη». Αυτός ωστόσο διερωτάται: «είναι;».

Ο Κάνλι πάει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως το υποτιθέμενο πρόβλημα αλκοολισμού δεν έχει επηρεάσει μόνο τον Νίκο Αναστασιάδη καθώς λόγω αυτού έχουν επηρεαστεί και οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Μάλιστα, τονίζει πως αυτό προκύπτει από διάφορες «ατυχίες» που έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα και όλες οφείλονται στον αλκοολισμό. Επίσης, ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι στενοί του φίλοι πιστοποιούν τον προεδρικό θυμό όταν δεν βρίσκει στις ώρες εκτός δουλειάς το αγαπημένο του ουίσκι.

Μάλιστα, ο απερίγραπτος κ. Κανλί υπεισέρχεται και σε λεπτομέρειες, χωρίς να λέει που βασίζονται, λέγοντας ότι τώρα αντιλαμβάνεται γιατί η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο, Λίζα Μπάτερχεϊμ, έδωσε κατά την διάρκεια συνάντησης ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Έρογλου διάλειμμα περίπου μισής ώρας… προσφέροντας ουίσκι στους συμμετέχοντες…

Το προκλητικό άρθρο προχωρά σε παράθεση συγκεκριμένων λεπτομερειών τις οποίες και πάλι δεν λέει από πού τις ξέρει ο Κάνλι αλλά απλά και μόνο τις γράφει, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι τα βγάζει όλα από το μυαλό του. Λέει πως ο κ. Αναστασιάδης ξεκινάει να πίνει τις μεσημεριανές ώρες ενώ εκνευρίζεται πολύ όταν δεν έχει το ουίσκι τις προτίμησης του.

Και διατυπώνει το ερώτημα ο «δημοσιογράφος»: Γιατί, άραγε, τον Ιούλιο ωρυόταν κατά της ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και πετώντας παντού καρέκλες; Προσθέτει δε ο αρθρογράφος ότι η τουρκική πλευρά δεν είχε προτείνει κάτι καινούργιο εκείνη την ημέρα που θα μπορούσε να εξοργίσει τον Αναστασιάδη σε τόσο έντονο βαθμό.

Και καταλήγει το άρθρο: «το πρόβλημα, λοιπόν, ήταν εντελώς διαφορετικής φύσης και έχει να κάνει με τον αλκοολισμό του. Κάτι που δεν μπορεί να ανήκει στη σφαίρα του ιδιωτικού». Και επειδή είναι και ευγενικός, ο Κάνλι αναφέρει πως η τουρκοκυπριακή πλευρά εύχεται στον Νίκο Αναστασιάδη να γίνει γρήγορα καλά.

Φωτογραφία Eurokinissi

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact