ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρείες

Το 2014 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τις αεροπορικές εταιρείες. Μπορεί η Malaysia Airlines να πήρε πάνω της μεγάλο μέρος του άχθους, καθώς δύο από τα σοβαρότερα αεροπορικά δυστυχήματα να συνέβησαν σε δικά της αεροσκάφη, ωστόσο συνολικά ο κλάδος δέχθηκε ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Βέβαια, επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις υπάρχουν ακόμη εταιρείας που θεωρούνται ασφαλείς από έγκυρους αναλυτές. Το Airline Ratings.com, το πλέον έγκυρο σάιτ ανάλυσης και σύγκρισης των αεροπορικών εταιρειών ανά τον κόσμο ανέδειξε την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ως την πλέον ασφαλή. Είχε χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει να επιδείξει κάποιο ατύχημα στην ιστορία της. Οι άλλες εταιρείες που συγκαταλέγονται στο Top10 των πιο ασφαλών είναι οι εξής: Air New Zealand, Cathay Pacific Airways, British Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa και Singapore Airlines.

Τα κριτήρια για την κατάταξη των συγκεκριμένων εταιρειών στην κατηγορία των ασφαλών είναι οι εργοστασιακοί και κυβερνητικοί έλεγχοι, καθώς και το ιστορικό ατυχημάτων. Όπως αναφέρει ο συντάκτης της Airline Ratings.com, Tζέφρι Τόμας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Qantas έχει κάνει τις περισσότερες βελτιώσεις στον τομέα της ασφάλειας και είναι ένα σημείο αναφοράς για τις πρακτικές που ακολουθεί. Τα τελευταία 60 χρόνια η συγκεκριμένη εταιρεία έχει σαφές προβάδιαμα σε κάθε εξέλιξη σημειώνεται στον τομέα της ασφάλειας των αεροπλάνων».

Το σάιτ έκανε μια αντίστοιχη λίστα και με 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους με την Jetstar να έρχεται πρώτη και να ακολουθούν οι: Aer Lingus, Alaska Airlines, Icelandair, Jetblue, Kulula.com, Monarch Airlines, Thomas Cook, TUI Fly και Westjet.

Για τις ανάγκες της μελέτης εξετάστηκαν 449 αεροπορικές εταιρείες, εκ των οποίων οι 149 έλαβαν τα επτά -ανώτερα- αστέρια στην ασφάλεια. Πενήντα έλαβαν μόλις τρία αστέρια, ενώ υπήρξαν πέντε εταιρείες που έλαβαν μόλις ένα αστέρι. Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγονται από τους επιβάτες, εκτός αν θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα… ηρωικό ταξίδι. Αυτές οι εταιρείες είναι οι: Agni Air, Kam Air, Nepal Airlines, Scat and Tara Air.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact