ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησαν τα κοριτσια που είχαν βρεθεί κρεμασμένα στην Ινδία

Οι δύο νεαρές Ινδές που βρέθηκαν απαγχονισμένες τον περασμένο Μάιο σε χωριό της βόρειας Ινδίας, δεν είχαν πέσει θύματα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια δολοφονηθεί, όπως είχε αρχικά συμπεράνει η τοπική αστυνομία, αλλά αυτοκτόνησαν, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι δύο εξαδέλφες, 12 και 14 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν κρεμασμένες σε δένδρο στο χωριό τους στο Ούταρ Πραντές. Το γεγονός, που ακολούθησε σειρά ομαδικών βιασμών και φόνων γυναικών στην Ινδία, είχε συγκλονίσει την ινδική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Η τοπική αστυνομία είχε τότε φθάσει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κορίτσια είχαν βγει στους αγρούς σε μία ρουτίνα που ακολουθούν καθημερινά οι κάτοικοι πολλών αγροτικών περιοχών της Ινδίας ελλείψει βασικών εγκαταστάσεων προσωπικής υγιεινής στα σπίτια. Οι οικογένειες των κοριτσιών διατύπωσαν κατηγορίες κατά μελών υψηλότερων καστών και κατηγόρησαν την τοπική αστυνομία για ολιγωρία. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Hindustan Times ότι η έρευνα έδειξε ότι τα δύο κορίτσια αυτοκτόνησαν και δεν δολοφονήθηκαν.

Άλλος αξιωματούχος της Υπηρεσίας διευκρίνισε στην εφημερίδα ότι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα δύο κορίτσια αυτοκτόνησαν «εξαιτίας των πιέσεων που δέχονταν από την οικογένειά τους, η οποία δεν ενέκρινε την φιλική τους σχέση με κάτοικο του χωριού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ανιχνευτής ψεύδους έδειξε ότι ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση είχε δώσει ψευδή κατάθεση. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου».

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ινδία εξέφρασαν επιφυλακτικότητα για τα αποτελέσματα της έρευνας και ζήτησαν τη συνέχισή της.

Η ιστορία των δύο κοριτσιών συγκλόνισε την ινδική κοινή γνώμη λίγο καιρό μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, υπόθεση που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα και έδωσε το έναυσμα για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη σεξουαλική βία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact