ΕΛΛΑΔΑ

Χειμώνας-καραντίνα: Κάθε πότε θα κόβεται το ρεύμα στην Ελλάδα αν ο Πούτιν κλείσει τη στρόφιγγα

Γιατί η Ευρώπη εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία και το κλείσιμο της στρόφιγγας θα φέρει… χάος

Η Ευρώπη εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία και το κλείσιμο του Nord Stream 1 έχει προκαλέσει… ανασφάλεια διότι κανείς δεν ξέρει αν θα τον ανοίξει ξανά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ηδη υπάρχει το σενάριο να τροφοδοτούνται οι ευρωπαϊκές πόλεις με ρεύμα μέσω δελτίων. Ηδη υπάρχει ανησυχία και στον νότο που βρίσκεται η Ελλάδα με τις κυβερνήσεις να μην αποκλείουν ένα ντόμινο διακοπών ρεύματος και φυσικού αερίου στην περίπτωση που η Gazprom κόψει τις ροές μέσω του Nord Stream 1 στις κεντρικές χώρες είτε κλείσει την κάνουλα του αγωγού Turk Stream από όπου εφοδιάζεται η Ελλάδα.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης είπε στο συνέδριο του Economist πως ίσως χρειαστεί στην Ελλάδα να γίνει περιορισμός κατανάλωσης στους βιομηχανικούς χρήστες προκειμένου να ηλεκτροδοτούνται τα νοικοκυριά και οι μικρότερες επιχειρήσεις.

Το καλό σενάριο προβλέπει πως στην Ελλάδα θα γίνονται διακοπές ρεύματος για τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα. Δεν αποκλείεται να γίνονται διακοπές και καθημερινά για μία ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Αξιο αναφοράς είναι πως η Ελλάδα θεωρείται σε καλύτερη…. μοίρα από τη βόρεια Ευρώπη όσον αφορά την ενεργειακή επάρκεια σε περίπτωση διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου.

Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν να επικρατήσει… χάος στη Γηραιά Ηπειρο σε περίπτωση διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου που θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και κοινωνική οργή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact