ΚΟΣΜΟΣ

CIA: «Την Τετάρτη ο πόλεμος στην Ουκρανία»

H CIA αναμένει ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας την επόμενη Τετάρτη και οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει σχετικά τους συμμάχους τους, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η CIA εξέδωσε την πλέον επείγουσα μέχρι τώρα προειδοποίηση προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τόσο η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών όσο και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ενημέρωσαν σήμερα την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ότι, με βάση νέες πληροφορίες, υπάρχει ο φόβος ότι μια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου.

Το Spiegel αναφέρει ακόμη ότι οι ΗΠΑ έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για τα στοιχεία τους, περιγράφοντας από τις διαδρομές μιας ρωσικής εισβολής έως και τα καθήκοντα που θα αναλάβει κάθε ρωσική μονάδα και σημειώνει ότι δυτικοί στρατιωτικοί και διπλωμάτες μετέφεραν στοιχεία ότι η ρωσική ηγεσία έχει προετοιμάσει τον στρατό για την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς όμως να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν αυτό συνιστά απόφαση επίθεσης.

Κρεμλίνο: «Ψέματα της Δύσης»

Αμέσως μετά, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δυτικές χώρες, με τη βοήθεια μέσων ενημέρωσης, διαδίδουν παραπληροφόρηση υποδηλώνοντας ότι η Μόσχα μπορεί να σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους επιθετικές ενέργειες.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν- Πούτιν

Η Ρωσία είχε προτείνει το ραντεβού να γίνει την Δευτέρα, αλλά ο Λευκός Οίκος επέμενε να γίνει το Σάββατο. Οι ΗΠΑ βιάζονται να γίνει αυτό το ραντεβού, διότι δεν αποκλείεται σύντομα να προβεί η Ρωσία σε ενέργειες κατά της Ουκρανίας.

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως άλλο οι Ταλιμπάν και άλλο η Ρωσία, εννοώντας πως ενώ στο Αφγανιστάν υπήρξε επιχείρηση εκκένωσης των αμερικανών πολιτών, στην περίπτωση ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία μία παρόμοια επιχείρηση δεν είναι δυνατή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact