ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί στη Συρία

Τουλάχιστον 30 υποστηρικτές των συριακών επαναστατικών κινημάτων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενέδρας που έστησαν δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με πληροφορίες ακτιβιστών και με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στο μεταξύ μαχητικά του συριακού καθεστώτος πραγματοποίησαν νέα σειρά φονικών επιδρομών κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών, στρατιωτικών και πολιτικών στο εσωτερικό της Συρίας, ανέφερε ότι «30 άνδρες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ενέδρα που έστησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας και η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου».

Το Παρατηρητήριο δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει εάν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και πολίτες.

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Συρίας χαρακτήρισε τα θύματα «τρομοκράτες», χρησιμοποιώντας τον όρο με τον οποίο το καθεστώς αναφέρεται στους αντάρτες συλλήβδην.

Η ενέδρα στήθηκε μεταξύ δύο χωριών στην περιοχή Γούτα που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών και η οποία δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ένας ακτιβιστής ο Μοχάμεντ αλ-Σάμι ο οποίος ζει εκεί, δήλωσε ότι των επιθέσεων προηγήθηκε μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές.

Οι Σύροι ακτιβιστές ανέφεραν επίσης ότι μαχητικά του καθεστώτος επέδραμαν στη Ράκα της βορειοανατολικής Συρίας, την πόλη που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ανακηρύξει de facto πρωτεύουσα των περιοχών που ελέγχουν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετά μέλη μιας οικογένειας.

Οι οκτώ νέες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά από έναν ιδιαίτερα σφοδρό βομβαρδισμό της Ράκα από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 95 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες άμαχοι.

Αλλά και στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της αλ-Κάιντα που συνδέονται με τους αντάρτες και τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Οι συγκρούσεις εντάθηκαν αφότου μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα υποστηριζόμενοι από άλλες ισλαμικές ταξιαρχίες, ξεκίνησαν τη διάρκεια της νύχτας μια επίθεση κατά των χωριών Νούμπολ και Ζάχρα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλες ισλαμικές ταξιαρχίες είναι φανατικά σουνιτικά κινήματα και ως εκ τούτου εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο μιας σφαγής με θρησκευτικά κίνητρα κατοίκων των δύο χωριών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact